20. maj 2024

Enhedslisten vil nedlægge 800 arbejdspladser i Tønders landbrug

Enhedslisten har lanceret et frontalangreb på dansk landbrug. Et angreb, som kommer til at koste tusindvis af lokale arbejdspladser. I Tønder Kommune alene vil det nedlægge næsten 800 arbejdspladser, og hver tredje ansatte i landbruget vil blive arbejdsløs. Faktisk er Tønder den kommune, som bliver hårdest ramt af Enhedslisten forslag.

Deres angreb risikerer også at belaste både klima og miljøet, fordi landbrugsproduktionen bare rykker til udlandet, hvor der er mindre strikse krav til klima og miljø.

Danmark er et landbrugsland. Det er jeg enormt stolt af. Vores landmænd er nogle af verdens dygtigste. De er blandt verdens mest klimavenlige, og i modsætning til hvad opråbene fra den yderste venstrefløj fortæller, så arbejder vores dygtige landmænd faktisk aktivt på at gøre både klima- og miljøaftryk lavere. Det er samtidig med, at de producerer kvalitetsfødevarer, som kommer os alle til gavn.

Vi skal udvikle vores landbrug. Ikke afvikle det. Vi skal hjælpe vores landmænd med deres ambitiøse målsætninger fremfor at halvere deres livsværk. Vi skal være stolte af produktions-Danmark, fremfor at pege fingre af dem. At afvikle vores landbrug gavner hverken klima, dansk økonomi eller beskæftigelsen.

Der er muligvis længere mellem husene i Sønderjylland i storbyerne. Men til gengæld står vi tæt sammen om opbakningen til vores stærke landbrug


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN