20. april 2024

Det skal være lettere at blive boligejer

Syv ud af ti danskere drømmer om at eje deres egen bolig, og det skal flere have mulighed for at gøre. Andelen af boligejere falder, og den udvikling skal vi have vendt. At eje sin egen bolig giver økonomisk tryghed og opsparing.

Det kræver, at vi gør det lettere at købe den første bolig. Men priserne skal ikke stige af den grund. Derfor skal der samtidig bygges 122.000 flere ejerboliger ved for eksempel at give kommunerne mulighed for at stille krav til antal ejerboliger.

Dernæst skal vi give vores unge førstegangskøbere en hjælpende hånd gennem en ny boligopsparingskonto. For hver fire kroner man selv sparer op til boligkøb, vil Venstre give førstegangskøberne én krone ekstra til boligkøbet.

Men det handler ikke kun om opsparing. Vi skal også gøre det være mere attraktivt for unge at købe deres første bolig til under en million kroner, som kan være starten på boligejerlivet eller starten på eventyret med en håndværkerbolig. Derfor skal vi fjerne den faste del af tinglysningsafgiften.

Til slut skal vi gøre det lettere at skabe flere ejerboliger på landet. Vi kan eksempelvis omdanne store boliger på landet til flere boliger i én blok. Det kan være flere dobbelthuse i nedlagte landbrugsejendomme, eller ved at man må bygge nye boliger tæt på en eksisterende bolig.

Flere skal have mulighed for at udleve deres drøm, og det vil Venstre være garanten for.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN