17. april 2024

Venstres grønne 2030-plan baner vejen for væksteventyr i Midt- og Vestjylland

Venstre har fremlagt sin grønne 2030-plan. En plan, der vil give Danmark mulighed for at gå forrest ved at investere 60 milliarder kroner i klimaet og naturen frem mod 2030. Men også en plan, der vil bane vejen for et væksteventyr i Midt- og Vestjylland.

Som en del af planen vil Venstre afsætte finansiering til udvikling af grønne brændsler gennem Power-to-X-teknologi, der kan omdanne vedvarende energi som f.eks. vindenergi til grøn brint eller andre grønne brændstoffer, der kan bruges til at drive tunge transportmidler som f.eks. fly og skibe.

Denne del af planen er særdeles fordelagtig for Midt- og Vestjylland, fordi produktion af grønne brændsler vha. Power-to-X kræver vind. Og fordi vores region er rig på vind, strømmer grønne virksomheder hertil.

I Lemvig er et 1.100 m2 stort Power-to-X-anlæg på tegnebrættet. I Skive ligger GreenLab, som er en national forskningspark, der specialiserer sig i at føre grønne løsninger ud i virkeligheden. De to førende vindmølleproducenter, Vestas og Siemens Gamesa, konkurrerer om at udvikle og placere de bedste vindmøller i Nordsøen. Og teknologikoncernen Topsoe vil bygge en stor fabrik, der bl.a. kan levere elektrolyseanlæg til Power-to-X-producenter. Disse projekter vil skabe en masse nye arbejdspladser og vise en ny, grøn vej for Midt- og Vestjyllands erhvervsliv.

Vores region har altså de bedste forudsætninger for at blive både et nationalt og internationalt forbillede i den grønne omstilling. Desuden illustrerer Midt- og Vestjyllands grønne projekter, at grøn og blå politik hænger uløseligt sammen. Vejen mod indfrielsen af Venstres grønne 2030-plan kræver nemlig en massiv udbygning af vedvarende energi.

Men denne udbygning kræver også massive investeringer, og disse vil skabe nye arbejdspladser og økonomisk vækst. Til gavn for Midt- og Vestjylland, for Danmark og for verden.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN