30. maj 2024

I Midtjylland lever man med potentielt terrornetværk som nabo

I 2019 gik Mette Frederiksen og resten af Socialdemokratiet til valg på, at der skulle findes en ny placering til Kærshovedgård for at råde bod på de problemer, som udrejsecenteret skaber for lokalområdet i Midtjylland. Hvad er der sket siden? Ingenting.

Dette er til trods for, at Venstre under den seneste regering foreslog at rykke udrejsecenteret til øen Lindholm i Stege Bugt, hvor beboerne kunne bo isoleret uden at genere andre. Der var både flertal og finansiering bag forslaget. Men den nuværende socialdemokratiske regering valgte at droppe planerne, uden at finde en ny løsning.

Der er tre problemer ved Kærshovedgård. For det første er der ifølge PET risiko for, at antallet af tidligere terrordømte og radikaliserede udlændinge vil stige på udrejsecenteret og dermed udgøre en endnu større terrortrussel, end vi ser i dag. For nyligt blev det endda afsløret, at en beboer på udrejsecenteret er mistænkt for at være skandinavisk leder af terrornetværket al-Qaeda. For det andet bor nogle radikaliserede mennesker klods op ad ikke-kriminelle afviste asylansøgere, som, ifølge PET, let kan påvirkes af militante islamistiske idéer som konsekvens af deres sårbare situation. Endeligt begår flere af Kærshovedgårds beboere kriminalitet og hærværk. Det skaber utryghed i det midtjyske område omkring centeret.

Socialdemokratiet tager ikke disse problemer alvorligt. De to grupper, hhv. de kriminelle og ikke-kriminelle, adskilles ikke. Tværtimod har Socialdemokratiet fremlagt et lovforslag, der indebærer, at Kærshovedgård og dets beboere forbliver i stilstand.

Mette Frederiksen turnerer for tiden med hendes personlige bekymringer om at gå rundt i København. Der bør hun huske på, at lokalsamfundet omkring Kærshovedgård er nabo til et potentielt terrornetværk. Det haster med at finde en ny løsning, så vi kan få trygheden tilbage i området omkring Kærshovedgård.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN