30. maj 2024

Mere frit valg i sundhedsvæsnet

Vi skal også have langt mere frit valg i sundhedsvæsenet. Patienter skal have lov til selv at vælge, hvilket hospital de vil benytte, og om det skal være offentligt eller privat fra dag ét i hele EU. Staten og politikerne skal ikke diktere, hvilken behandling man skal have, når man er syg og sårbar. Hvis det, man vælger, koster mere end det offentlige tilbud, må man selv betale den ekstra omkostning.

Liberal Alliance sætter også midler af til, at omfatte fertilitetsbehandling i det udvidede frie sygehusvalg. Alt for mange barnløse står i kø til det offentlige, hvilket vi ikke kan være bekendt. Slet ikke i en tid hvor fertilitetsraten blandt danskerne er historisk lav.

Ved at lade pengene følge borgeren og give bedre mulighed for frit valg til patienterne får vi mere konkurrence i sundhedssektoren: Patienterne vil vælge gode tilbud til og fravælge de dårlige tilbud, og det vil skabe større incitament til at levere god sundhedsservice. Så får borgerne et mere effektivt system med kortere ventetider, færre patienter på gangene og bedre behandling.

Det vil ikke gøre sundhed dyrere for danskerne men tværtimod betyde bedre behandling for alle. Alle danskere skal kunne have råd til god sygebehandling, når de får brug for det.  I den forbindelse mener vi, at kronikere og ulykkesramte skal kunne modtage skattebetalt tandpleje. Det vil gøre, at flere kan få råd til tandpleje, som er helt essentielt for danskernes sundhed, men som alle desværre ikke har råd til at betale for.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN