20. april 2024

Dannebrog ja tak – regnbueflag nej tak

SF har i byrådet stillet forslag om, at regnbueflaget skal hejses ved kommunens institutioner ved særlige lejligheder f.eks. Pride med begrundelse i, at det symboliserer mangfoldighed og forskellighed.

Absolut sympatiske værdier. Men det har vi faktisk allerede et dejligt flag der symboliserer – nemlig vort fælles dannebrog.

Det signalerer netop alle vore danske værdier som ligeværd, tolerance og vore frihedsrettigheder til at være den vi er i et frit land.

Ved den nyligt overståede Nørrebro Pride arrangeret af LGBT+ miljøet, rapporterede troværdige medier – som f.eks DR – først om udelukkelse af cis-kønnede hvide – dog senere rettet til at de skulle gå bagerst. Det symboliserer for mig alt andet end tolerance og mangfoldighed.

Randers Kommune ikke reklamere for en interesseorganisation, der har politiske motiver uanset hvem det måtte være. Hvem bliver så den næste?

Dannebrog er en hyldest til vore fælles værdier og rummer alle – uanset baggrund. Lad os bevare dette og så lade interesserede vise regnbueflaget ved optog. Det er man jo stadig velkommen til.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN