25. juli 2024

Venstre vil have et sundhedsvæsen, der sætter borgeren i centrum

Årelange ventetider er blevet hverdag for mange borgere i Nordjylland. Faktisk har Region Nordjylland en kedelig danmarksrekord i ventetid til behandling. Alt for mange må gå rundt med smerter og bliver nødt til at tage store mængder smertestillende medicin for at få hverdagen til at hænge sammen. Det er ærlig talt ikke godt nok.

Der er desværre intet nyt i, at det danske sundhedsvæsen er under pres. Derfor har Venstre i tre år med hiv og sving forsøgt at få den socialdemokratiske regering til at forhandle en sundhedsaftale på plads. Den fik vi i foråret, og den tager langt om længe livtag med nogle af de grundlæggende udfordringer i sundhedsvæsenet, fordi Venstre fik sat klare aftryk på aftalen. Men vi er langt fra i mål med at styrke sundhedsvæsenet.

Venstre vil have et sundhedsvæsen i verdensklasse, hvor patienten er vigtigere end systemet. Vi har tidligere sikret, at du kan komme i privat behandling, hvis det offentlige ikke kan løfte opgaven. Vi har givet patienterne rettigheder. Vi har nedbragt ventelister og mere til. Men under den socialdemokratiske regering er udviklingen gået den gale vej. Patientrettighederne er blevet udvandet, behandlingstiderne er løbet løbsk, og systemet er blevet sat før patienten.

Venstre vil sørge for, at sundhedsvæsenet får en indsprøjtning af gode hoveder og hænder. I Venstres finanslovsforslag har vi afsat 1 mia. kr. til sygehusene, så vi kan banke ventelisterne ned. Pengene kan eksempelvis bruges som tillæg til ekstravagter på sygehusene eller til at udnytte kapaciteten på privathospitaler og privatklinikker.

Sundhedspersonalet i Nordjylland er under pres, men yder alligevel en kæmpe indsats hver dag. De har brug for en håndsrækning. Den er Venstre klar til at give. Vi vil arbejde hårdt for at styrke vores sundhedsvæsen. Til gavn for både patienterne og de ansatte.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN