20. juli 2024

Det skal være sjovere at gå på arbejde

Den socialdemokratiske regering har tappet af danskernes pengepung, som var den et gratis fadølsanlæg til en byfest på en varm sommerdag. 10 mia. kr. har regeringen hævet skatter og afgifter med. Det er den helt forkerte vej at gå. Venstre vil have respekten tilbage for det arbejdende Danmark.

Regeringens skattestigninger kommer oveni stigende priser på alt fra dagligvarer, el og varme samt benzin. Samtidig har regeringen hævet ydelserne for ledige danskere og dermed gjort det mere attraktivt at vælge sofaen frem for arbejdsmarkedet.

Tager man et par på kontanthjælp med tre børn kan de få 466.800 kr. om året i offentlige ydelser og tilskud. Og for 225.000 personer kan det knap betale sig at arbejde. Det er helt skævt og uretfærdigt over for dem, der hver morgen står op og går på arbejde.

Det trækker dybe spor at være ledig. For mange betyder ledighed et tab af identitet. Tab af kolleger. Tab af faglige udfordringer. Tab af fællesskab og muligheder. Vi skal sikre, at der er en betydelig økonomisk gevinst ved at være i arbejde. Så vi får flere med i det arbejdende fællesskab. Til gavn både den enkelte og samfundet.

Vi vil tilbagerulle de højere dagpenge, regeringen har givet. Vi vil nedsætte integrationsydelsen for forsørgere, og vi vil afskaffe de højere ydelser, som regeringen har givet til arbejdsløse indvandrere. Og vi vil genindføre kontanthjælpsloftet.

Og så vil vi give skattelettelser til folk i arbejde, så gevinsten ved at tage et arbejde – og ved at arbejde ekstra – stiger. Det er der hårdt brug for. Særligt når vores virksomheder stadig skriger efter arbejdskraft.

Helt almindelige arbejdende familier skal efter valget kunne mærke, at der er flere penge tilbage på kontoen, når måneden er omme. Danskerne har ikke råd til en regering, der kun gør os alle fattigere.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN