15. april 2024

Hvordan skal det nu gå med ”vores” Fussingø?

Det er uforståeligt, at natur og biodiversitet skal gå forud fordyrevelfærd. Folketinget har lavet en ny lovgivning på dyrevelfærdsområdet, der tilpasser de dyrehold der nu skal være i nationalparker. Det er et andet regelsæt, end hvad vi almindelige borgere skal efterleve. Det er også frustrerende, at fremgangsmåden til den fremtidige biodiversitet i nationalparkerne blandt andet skal baseres på at dyrene, frem for at sulte, skal ty til at spise giftige planter, der står alene tilbage sidst på en lang vinter.

Den idylliske forestilling om en national park i balance mellem natur og dyr er ikke realistisk i år 2021, hvis vi mennesker skal kunne holde ud at se med på sidelinjen. I Venstre havde vi derfor håbet at kunne finde flertal for DF-forslaget om et nej tak til etablering af en Nationalpark med det meget høje hegn omkring Fussingø Skovene, eller flertal for Venstres eget forslag om at undlade hegning af østsiden af Slottet ved Grovebakkevej / Fussingøvej, så man kunne skabe et frit område for ryttere og andre brugere af hundeskoven uden risiko for at møde stude og andre indsatte dyr.

Men begge forslag blev stemt ned, og vi kan nu vente spændt på, hvordan staten nu vil forvalte deres område i vores Randers. Vi har her dagen derpå, stadigt svært ved at se på at naturen skal hegnes inde med vilde dyr, og eksisterende vildtbestand ude – fremfor at lade naturen passe sig selv og være naturlig. Studene kan jo f.eks. ikke formere sig, så der skal jo tilføres dyr løbende. Vi håber på øget biodiversitet og hilser mere natur velkommen, men det skal foregå med ordentlige forhold for dyr og mennesker!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN