20. maj 2024

Islamisk dominanskultur har kun hån til overs for dansk blødsødenhed

For anden gang på en uge kan Berlingske fortælle om et dansk gymnasium, der har tilpasset sig reglerne for ramadanen i forbindelse med en gallafest.

Først var der tale om Nørre Gymnasium i København. Denne gang var det Viby Gymnasium i Aarhus, hvor eleverne ikke måtte spise, før deres muslimske medstuderende kunne det samme ved solnedgang.

Det mest slående er dog ikke, at alle elever pænt har måttet tilpasse sig de muslimske regler i integrationens navn, men at gymnasierektoren Lone Sandholt Jacobsen erkender, at det også er tilfældet på andre gymnasier.

Herfra kræver det ikke megen fantasi at forestille sig, at praksissen er særdeles udbredt blandt velmenende unge mennesker, der tilpasser sig et lille mindretals vilje.

Rektor Jacobsen mener, at det er en ikkehistorie, men det er en naiv forestilling, når vi har at gøre med en religion, der aldrig har ladet sig stoppe ved en udstrakt lillefinger; hånden ryger snart med.

Ret skal være ret; parallelsamfundstilsynet, som Dansk Folkeparti var med til at stemme igennem i 2018, har allerede haft Viby Gymnasium under opsyn, og man mener i samarbejde med gymnasiet, at cirka 10 procent af eleverne har »adfærdsnormer, der afviger fra danske normer og værdier«.

Eller sagt på en anden måde: en opførsel præget af islamisk dominanskultur, der kun har hån til overs for dansk blødsødenhed.

»Ikkehistorien« om de danske gymnasiers tilpasning til muslimske krav i forbindelse med ramadanmiddagene kunne ikke være en bedre illustration af dette fænomen.

Alex Ahrendtsen, gymnasieordfører for Dansk Folkeparti


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN