21. maj 2022

Ærø Kommune

Lad initiativet og naturen blomstre

Af Inga Blom Thomas, Carl Jørgen Heide, medlemmer af Ærø Kommunalbestyrelse

Miljøministeren har udskrevet en konkurrence blandt landets 98 kommuner om at blive Danmarks vildeste kommune. At finde den kommune, der med nytÌnkning, initiativ og borgerinddragelse kan Ìndre opfattelsen til, at vilde blomster er bedre end nyklippede plÌner, at naturens vilde uorden er bedre end afstukne kanter og nyslüede rabatter.

Ærø har en ligeså stor mulighed som alle andre for at blive udvalgt som Danmarks vildeste kommune, hvis vi slipper os selv løs og giver os lov. Vi har en tradition for stort engagement blandt skolen, børneinstitutioner, borgere og borgergrupper. Hvis vi kan inspirere og støtte disse grupper, så kan vi starte en forvandling, hvor der kun er vindere, naturmæssigt set.

Vi har i kommunen afsat to millioner kroner i 2021 til at understøtte naturen. Lad os nytÌnke, og i stedet for at bruge alle disse penge pü kommunale tiltag, sü lad os afsÌtte en naturpulje til borgerinitiativer og lokalrüd, hvis ideer ofte viser sig mere nytÌnkende og spÌndende end dem, vi selv tÌnker frem i kommunalbestyrelsen.

ÆrøPlus har nu fremsat et forslag til kommunalbestyrelsen om, at vi tilmelder Ærø til konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune. Vi vandt i sin tid et kunstprojekt – den malede fĂŚrge – i konkurrence med 1200 forslag fra hele landet. Vi kan gøre det igen. Sammen. Hele kommunen. Til glĂŚde for alle og til gavn for naturen.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN