18. august 2022

Lene Burchardt

Er du skoleparat?

Solen skinner fra en skyfri himmel og vi er midt i juli, midt i skolernes sommerferie. Der er lang tid til at børnene skal (tilbage) i skole. Men sommerferien für ogsü en ende, og skolen starter. Er du som forÌldre skoleparat?

Som forÌldre er det naturligt at have forventninger til skolen. Børnene er i skolen for at lÌre noget, have gode kammerater og blive set af de voksne i skolen.

Skolen er der, hvor vi danner og uddanner børnene, sü de har mod pü ungdoms- og voksenlivet.

Skolen har igennem de sidste 10 ür vÌret genstand for flere forsøg pü at styrke elevernes lÌring og trivsel. Det har skabt mere uro, der ikke altid har vÌret til gavn for eleverne. Det ser nu ud til, at man fremover er indstillet pü, at skolen skal have ro, og at skolens lÌrere og ledere er i stand til at drive en god skole. Der vil dog stadig vÌre et centralt statslig tilsyn med de 10% af skolerne, der ikke prÌsterer godt nok. Skolen bestür af veluddannede lÌrere, der gerne vil give dit barn en rigtig god skolegang.

Men en gang imellem gĂĽr det galt. Som forĂŚlder kan man blive usikker pĂĽ, om barnet lĂŚrer nok, eller bliver set af de voksne. LĂŚreren kan opleve, at hans eller hendes tiltag ikke bliver bakket op, eller at forĂŚldrene ikke har realistiske forventninger til, hvor meget en enkelt elev kan fylde. I de situationer er det vigtig, at man tager kontakt til hinanden og ikke driver skyttegravskrig pĂĽ Aula. Der er sjĂŚldent kommet noget godt ud af lange sure indlĂŚg pĂĽ Aula.

Der er brug for, at skole og forÌldre i fÌllesskab arbejder pü at styrke tilliden til hinanden. Skolen kan og vil meget gerne skabe en god ramme for børnenes lÌring. Og forÌldrene ønsker udelukkende, at deres børn skal have en god og lÌrerig tid pü skolen.

Det ser ud til, at skolen nu er pĂĽ vej ud af tiden med de mange tests og man nu igen begynder at have tillid til, at skolen er i stand til at levere undervisning, undervisning i verdensklasse.

Hvad kan du som forÌlder gøre for at vise skolen tillid?

Allerførst – LĂŚg nu mobiltelefonen og kig pĂĽ dit barn. Har I leget sammen, bygget sandslotte pĂĽ stranden?

Hvis I har vĂŚret i Danmark pĂĽ ferie, nĂĽede I sĂĽ at se Jellingestenene, eller Hjerl Hede?

Har I snakket om gamle dage, mens I har bagt snobrød, og spillet brÌtspil, hvor det ind imellem ogsü var far/mor der vandt?

De aktiviteter som I laver sammen i familien, er med til at danne børnene og give dem en endnu bedre skolegang.

Besøg kronjuvelerne pü Rosenborg Slot, hvor børnene kan lÌre at tale med lav stemme.

Tag i svømmehallen, og lÌr børnene, at man selvfølgelig vasker sig, før man skal i vandet, og du ved, at dit bar selv kan klÌde sig af og pü, samt huske sine ting.

LÌs højt for dine børn, sü lÌrer de at lytte

Stü i kø foran ishuset, det trÌner evnen til at vente pü tur.

Sommeren er lang, sü der er masser af tid endnu til hygge sammen med børnene. Nür ferien er forbi, er det vigtigt at du som forÌldre, leverer et undervisningsparat barn i skolen. Det er vigtigt, at du er parat til at vise tillid til det arbejde, der bliver lavet af veluddannede lÌrere og pÌdagoger. Stol nu pü, at lÌrerne ser børnene i nogle sammenhÌnge, som du müske ikke kender til, og at de vil det bedste for din søn eller datter. Bak op om initiativer fra skolens side og tal med dit barn om, hvordan det gür i skolen.

God Sommer


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN