20. juli 2024

Venstres falske Arne-tryghed

Venstre bakker nu pludselig op om Arne-pensionen. De siger, at det er for at give tryghed om ordningen, men så længe Nye Borgerlige og Konservative ikke er med, er det en falsk tryghed.

Konservatives Mette Abildgaard var da også hurtig til at pointere i P1, at partiet stadig vil rulle ordningen tilbage. Ergo: Intet flertal for en ret til en lidt tidligere pension til Arne, Mona og andre, der har knoklet i mere end 40 år, hvis der er blåt flertal efter et valg!

Det er ellers super godt, at Venstre nu pludselig vil sikre mennesker, der er startet på arbejdsmarkedet meget ungt, retten til at sige stop. Årsagen er bare ikke et holdningsskifte i Venstre, men derimod at partiet har læst avis og set, at vi danskere støtter massivt op om ordningen.
En meningsmåling i Berlingske i denne uge viser nemlig, at de allerfleste danskere ser det rimelige i at mennsker, der har arbejdet i mere end 40 år, kan tage imod muligheden for at lade de godt 13.000 før skat tikke ind et par måneder eller år tidligere end folkepensionen.
Man kunne have håbet, at et parti som Venstre ville mene, at det er fair at give folk en velfortjent ret, et valg om at trække sig tilbage, og at partiet derfor havde ændret mening.
Men nej.
De har såmænd bare læst en meningsmåling i Berlingske, der viser danskernes massive opbakning til Arne-pensionen. Årsagen er altså ikke et holdningsskift i Venstre, og indtil Konservative, Nye Borgerlige og andre blå bakker op, er Venstres beregnende melding ikke meget værd, og trygheden de påstår at give, falsk.

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN