17. april 2024

Hov, hvad blev der af det danske frisind, DF?

De kommende såkaldt midlertidige vinterbadefaciliteter på Sønderstrand i trappen op mod Flensborgvej blev onsdag stemt igennem i byrådet af et flertal bestående af bl.a. V og DF.

Der er to forskellige projekter med delvist samme indhold i området, og vi mener, de to projekter burde sammentænkes, men har holdt os til udelukkende at tale om den (manglende) proces, der har været omkring faciliteterne, der nu skal opføres i trappen.

Jette Julius Kristiansen (DF) skriver i sit læserbrev mandag, at ”Jeg er stadig overrasket over, at man fra dele af byrådets side vil have vinterbadning og vandsport behandlet under ét.”

Den del af byrådet, hun henviser til, må være hende selv, idet hun på byrådsmødet argumenterede med, at udvalget i 2018 er blevet orienteret om planer og den inddragende proces for området.

En sag, der udelukkende omhandlede en faseinddelt udvikling af stranden med vandsportsfaciliteter ved stenmolen. Ikke vinterbadefaciliteter andre alternative steder. Hun blander dermed de to sager sammen.

Derudover mener JJK, at det er problematisk, hvis vinterbaderne bader nøgne fra den placering, hun nu selv har været med til at vedtage, for hun mener, at ”man kan nemlig risikere en bøde, såfremt man bader nøgen på strande og i byer, hvor den offentlige orden kan forstyrres.”

Hun peger derfor på en helt tredje placering af vinterbadefaciliteter – en placering, hun kunne have fået afklaret i samme omgang, som vi ønskede placeringsspørgsmålet nærmere belyst i det foregående forløb.

Det er useriøst at komme med sådan et forslag ugen efter, at man selv har stemt en anden placering igennem.

Og så kan man jo undre sig over den pludselige kropsforskrækkelse, når man tænker på, at DF for 10 år siden var så stolte af, at vi i Danmark har frisindet til at bade topløse fra strandene, at de mente, det skulle bruges som skræmmekampagne for at undgå, at folk uden dette frisind søgte til Danmark.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN