30. maj 2024

SF: Minimumsnormeringer skal også gælde dagplejere

Når Randers Kommune nu begynder udrulningen de fremrykkede minimumsnormeringer helt ud på den enkelte vuggestue og børnehave, får børnene endelig flere voksne til at støtte, hjælpe og trøste. Samtidigt kommer der flere uddannede pædagoger til at sikre deres trivsel, leg og udvikling. Men minimumsnormeringer gælder ikke de kommunale dagpleje, der stadig kan stå med op til fem børn hver.

Det vil SF gøre noget ved!

”Som SF’er er jeg både glad og stolt over, at vi får reelle minimumsnormeringer i vuggestuerne og børnehaverne. Nu er turen kommet til at sikre, at der er voksne nok til alle børn på 0 til 6 års-området. Det handler om at alle sikre børns vilkår, og derfor bør man også sætte loftet ned til fire børn i den kommunale dagpleje,” siger byrådsmedlem Rosa Lykke Yde fra SF

I vuggestuen skal der være en voksen til tre børn, og i børnehaven skal der være en voksen til seks børn. 

“Med Folketingets aftale om minimumsnormeringer har man sat et loft på fire børn i private pasningsordninger, men i dagtilbudsloven står der, at den kommunale dagpleje må have fem børn. Det medfører,en skævhed, som ikke er rimelig overfor børnene i dagplejen,” mener Rosa Lykke Yde.  

Ifølge FOA vil normeringskravet på fire børn i dagplejen svare til normeringskravet for vuggestuebørn, fordi dagplejebørnene har den samme voksne hele dagen og dagplejere ikke skal gå til og fra møder, frokost eller andet. Det lytter man til i SF Randers:

“Fem børn i hver dagpleje er bare for meget. Det er ikke gavnligt for hverken børnene eller dagplejernes arbejdsmiljø,” slutter Rosa Lykke Yde.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN