26. maj 2022

Randers Kommune

Pensionistkort eller tilskud til elcykel?

Pensionistkort eller tilskud til elcykel?I Randers kommune kan pensionister købe et pensionistkort, sü de for et beskedent beløb kan køre med bus. Ordningen, der har eksisteret siden 2009, har til formül at reducere bilkørsel til gavn for miljø, klima og trÌngsel.

Men hvorfor kun busser? Ældre er gamle til at bestemme selv. Vælger en pensionist at erstatte bilkørsel med el-cykling, vil vi foruden miljø, klima og trængsels gevinster også få en ganske stor sundhedsgevinst.

Kommunen giver tilskud til pensionistkort til busser, og vi bør naturligvis ogsü give et tilsvarende beløb som tilskud til en (el)cykel, hvis pensionisten foretrÌkker denne form for transport i stedet for bussen.

En südan valgmulighed er et konkret eksempel pü den fritvalgsgaranti, som Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen lancerede pü landsmødet forleden: Pengene skal følge borgeren.

Nür pensionister udnytter valgmuligheden til fordel for el-cyklen, vil det bidrage til, at vi für et grønnere, sundere og sjovere Randers kommune.

Lidt baggrundsinfo: Randers kommune giver ca. 82 mio. kr. i tilskud til busser pr. ĂĽr. Seneste beregninger fra MidtTrafik nĂĽr frem til, at hvert pensionistkort koster kommunen ca. 3.800 kr., nĂĽr det antages, at et kort anvendes fire gange pr. uge til en normal gennemsnitspris pĂĽ 18 kr.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN