21. maj 2022

Randers Kommune

En kaffesnak med Finn fra Vorup Frederiksberg Boldklub

Hovedforeningsformand for Vorup Frederiksberg Boldklub, Finn Christiansen har en drøm. Hvad den handler om, kan du læse i min ”Gir du en kop kaffe sommertur”. En sommertur, der er tid til, her i min politiske sommerferie.
Lidt forhistorie. Jeg har ikke planer om en udenlandsrejse. I stedet vil jeg bruge noget af min politiske sommerferie på at tage på kaffebesøg rundt omkring i Randers Kommune – en rejse rundt i kommunen. Jeg kontakter nogle borgere tilfældigt, og måske er der er en borger derude, der kontakter mig for at give en kop kaffe? På min kaffe-rundtur i kommunen vil jeg mindes tidligere besøg i mit politiske virke, møde nye mennesker, og måske få inspiration til det valgprogram jeg og mit radikale bagland er i gang med at udarbejde.
Mit første kaffebesøg er aflagt; og det var i landsbyen Hald. I dag er det foreningslivet. Jeg kigger forbi Vorup FB (VFB), og für mig en snak med hovedforeningsformand Finn Christiansen, bosiddende i Vorup.
Finn er født og opvokset i Vorup; i øvrigt et par huse fra hvor jeg bor i dag.
Finn begyndte sit frivillige arbejde i VFB i 1982. Det hele begyndte med titlen puslingetrÌner for et fodboldhold, og efter at have bestridt utallige poster, blev Finn valgt som hovedforeningsformand i 1998. Finn havde aldrig drømt om, at han en dag skulle ende med den post.
Finn siger selv, at VFB tiden har givet rigtig mange gode oplevelser, bekendtskaber og han har altid glÌdet sig ved at se børns glød og glÌde, nür de dyrker idrÌt pü klubbens anlÌg. At se børns glÌde ved at dyrke idrÌt, har altid vÌret en løn i sig selv, og Finn tror mange frivillige har det pü samme müde.
Finn har vÌret med i klubben lige siden VFB spillede fodbold pü Høvejen. Kulturen pü Ulvehøj og i klubben har Ìndret sig siden dengang, men det fryder formanden at kunne meddele, at fÌllesskabet, klubünden og klublivet er intakt.
Formandslivet har vÌret en fin dans pü roser, men torne dukker op en gang imellem, indrømmer hovedforeningsformanden. F.eks. var tiden med Randers HK`s fødsel en svÌr tid, hvor der kunne vÌre søvnløse nÌtter. Det er ogsü lidt svÌrere at finde frivillige i dag end tidligere, men heldigvis er der stadigvÌk mange der byder ind, og stor tak for det.
Formanden peger også på, at det er blevet sværere at få unge til at dyrke idræt efter ITs komme, så at sige. I den sammenhæng peger Finn også på, at han set fra et medlemsmæssigt VFB-synspunkt, er ked af Vorup Skole er nedlagt, og Vorups folkeskole-overbygninger er flyttet øst for Århusvej. Dog er medlemstallet for Vorup FB stadigvæk tilfredsstillende.
Finn Christiansen har, som nævnt indledningsvis, en sidste stor drøm i sin formandstid og det er: At hele Vorup Frederiksberg Boldklub samles under en paraply. I dag er Gymnastik, Svømning, Motion og Badminton ikke en del af Hovedforeningen. Det er kun Håndbold, Tennis og Fodbold. Finn håber på, at hans efterfølger vil få alle med i flokken. ”Jo større vi er, desto flere medlemmer vi har, desto stærkere står vi i forhold til omverdenen. Jeg tror på, at et stort fællesskab vil kunne fremme alle nævnte afdelinger” siger Finn med sikker stemme. Kun tiden kan vise om ønsket og håbet sker fyldest.
Finn ved godt, at han kan takke sin kone for meget. Uden hendes tĂĽlmodighed, kunne han ikke have brugt de mange mange timer i Vorup FB familien.
Finn er stadigvĂŚk hovedforeningsformand, i nogen tid endnu. Den mangeĂĽrige formand har selvfølgelig visioner for hans hjerte-boldklub – noget vi byrĂĽdspolitikere gerne mĂĽ kende til. Nogle af ønskerne er: Ny hal, multibane, overbygning/cafeteria pĂĽ Stadion. Vorup FB mangler hal kapacitet, pĂĽpeger han med et venligt blik.
Lige nu glædes hovedforeningsformanden ved, at fodboldens omklædningsrum opdateres – undertegnede skulle lige med ind i klubhuset, og se det arbejde der pågår.
Han glĂŚdes ogsĂĽ over den nye boligudstyknings mulighed, som byrĂĽdet for nylig har sagt ok til med hensyn til Haslund. Det giver byliv, og mere liv i klubben.
VFBs ”øverstkommanderende” er glad for stadionordningen, indgået med kommunen, hvor VFB selv har ansvar for boldklubbens anlæg. Eget ansvar er en god ting i den her sammenhæng, er vurderingen.
Klubben er i corona-tiden fyldt 90 ĂĽr. MĂĽske kommer fejringen om nogen tid, eller ogsĂĽ giver vi den ekstra fuld gas pĂĽ 100 ĂĽrsdagen. Det har vi ikke besluttet endnu, slutter formanden med et smil.
Nb. Den opmÌrksomme lÌser af mit skriv vil kunne regne ud, at Finn selv snart har 40 ürs jubilÌum som frivillig i Vorup Frederiksberg Boldklub. Det behøver du ikke at skrive, siger Finn med beskedenhed i stemmen. MEN det gør jeg sü alligevel. Rigtig godt güet Finn (og Finns bedre halvdel!).
Kaffen er drukket. Tak for snakken. Billeder er taget (bemĂŚrk isĂŚr billedet der viser, at VFB nu igen spiller Jyllandsserien fodbold – til formandens tilfredshed). Billedet uden mennesker, er stedet hvor VFB gerne ser en ny hal i ĂĽrene der kommer.
Tak for kaffen. Min nĂŚste kop sommerkaffe drikkes i en lille landsby nord for Randers by. Det ser jeg frem til.

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN