21. maj 2022

Randers Kommune

Bedre overgange og mere patientinddragelse i sundhedssystemet

Nür man kommer i et behandlingsforløb med indlÌggelse kan det føles büde utrygt og usikkert. Uanset at man er man er kommet i fagligt kompetente hÌnder, sü kan büde patient og pürørende vÌre bekymret over, hvordan det skal gü, nür der udskrives for hospitalet, og hvem der har ansvaret efterfølgende. 

Det gennemsnitlige antal af indlĂŚggelsesdage pĂĽ sygehusene er de senere ĂĽr faldet markant. Og det er godt, for de fleste vil foretrĂŚkke at komme hjem hurtigst muligt, – men ikke hvis det er uklart hvad, der sker efter hjemkomsten. Kommunerne skal vĂŚre klar til at tage over med de forskellige tilbud som eksempelvis genoptrĂŚning og hjĂŚlpemidler. 

For at sikre at patienter og pürørende ikke für en dürlig oplevelse ved overgangen fra den ene sundhedssektor til den anden, vil vi i Venstre have patient- og pürørende-vejledere i et samarbejde mellem regionen og de enkelte kommuner. Overgange mellem tilbud mü nemlig aldrig vÌre den enkelte borgers eller pürørendes problem. 

Vi har et højt fagligt niveau i det danske hospitalsvÌsen, og i Venstre vil vi arbejde for, at der afsÌttes resurser til at understøtte at Aarhus Universitetshospital vedbliver at vÌre et stÌrk specialiseret hospital i international klasse. Vi ønsker samtidig at patienterne inddrages i udviklingen af behandlingstilbuddene ved at der oprettes patientrüd, hvor patienterne kan bruge deres erfaring, perspektiv og input til gavn pü büde kort og langt sigt.

Som nÌvnt er det ogsü meget usikkert og svÌrt at vÌre pürørende, nür ens nÌrmeste er ramt af sygdom. Udfordringen bliver ikke mindre for et barn, og her er det igen det tÌtte samarbejde mellem hospital og kommune, der skal sørge for at børnene für hjÌlp og støtte. 

Set med de kommunale briller pü, er jeg i den forbindelse glad for, at vi i ürets budgetforlig er enige om at opprioritere kommunens arbejde med børn der bliver ramt af sorg, og vil følge indsatsen.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN