23. juni 2024

Tiden var forbeholdt naboerne

Vækstudvalget har de seneste uger holdt flere borgermøder om eventuelt kommende solcelleparker. Vi havde tre velbesøgte borgermøder, hvor naboerne til de eventuelt nye solcelleparker havde mulighed for at stille deres spørgsmål og komme med deres kritiske kommentarer til den indledende planlægning, som vækstudvalget har sat gang i.

Dem var der en del af, og det har givet politikerne noget at tænke over. Til et af møderne mødte også byrådskandidat for Nye Borgerlige Hans-Christian Gjerslevsen op og ønskede ordet. Mit udgangspunkt som ordstyrer og politiker var og er, at jeg er interesseret i, hvad de berørte naboer synes om planlægningen og hvilke input, de har til planlægningen. Altså et borgermøde, som kommunen holder og ikke en politisk paneldebat. Derfor spurgte jeg også NB’s kandidat, om han var nabo til eller boede i det område, som var berørt af planlægningen, hvilket ikke var tilfældet.

Jeg tænkte, at det var bedre at give de berørte borgere taletid end en politisk kandidat, der først viser interesse for lokalplanlægningen i et valgår. Den time, der var afsat til debat, blev også flittig benyttet af borgerne til at stille spørgsmål og give deres besyv med.

Jeg talte med Hans-Christian Gjerlevsen på p-pladsen efter mødet, hvor han bebrejdede mig, at han ikke fik ordet og kunne stille de spørgsmål, han gerne ville. De havde ifølge ham principiel karakter. De fik mig til at sige, at han kunne blive hængende en halv time og deltage i det næste borgermøde. Det afviste han.

Gjerlevsen har også gengivet kritikken fra læserbrevet på Facebook. Dér kommenterede jeg opslaget, hvorefter jeg besynderligt nok blev blokeret – sådan apropos demokratiforståelse. Hvorom alt er, så er jeg frisk på en politisk debat med Gjerlevsen i de rigtige fora.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN