19. juni 2024

Det klinger hult at ville bevilge flere penge til plejehjem

De triste beretninger i Nordjyske på det seneste fra Plejehjemmet Margrethelund i Dronninglund, giver bestemt anledning til at få kigget nærmere på området.

Vores ansatte gør et stort arbejde og langt hen ad vejen også et rigtig godt stykke arbejde. Desværre er der jo så eksempler på episoder hvor det ikke er gået godt. Der må vi som politikere i kommunen også tage ansvaret på os. Vi kan ikke være andet bekendt, end at vores beboere på plejehjemmene får en omsorg, der er både fair og redelig.

Det Konservative Folkeparti stod under budgetforhandlingerne om det kommunale budget for 2021 fast på et krav om flere penge til en øget normering på Ældreområdet. Resultatet blev tre mio kr. øremærket til en bedre normering på vores plejehjem.

Desværre valgte Ældreomsorgsudvalget at bruge pengene anderledes. Den beslutning læner sig meget op ad et decideret budgetbrud, men både Venstre og Socialdemokraterne har fredet Ældreomsorgsudvalget i den forbindelse.

Derfor klinger det også lidt hult, når man i Nordjyske Stiftstidende (19.7.) kan læse, at Ældreomsorgsudvalgets formand nu mener, at der skal flere penge til normering på plejehjemmene. De penge er givet – I har bare brugt dem forkert! Jeg er helt med på, at det er ikke sikkert, det havde løst alle problemer med bemanding, vikardækning mm på Margrethelund, men det var et skridt på vejen. Hvis ellers aftalen var blevet holdt.

Det Konservative Folkeparti kommer også til de kommende budgetforhandlinger til at foreslå flere penge til en bedre normering på plejehjemmene – så må vi håbe at Venstre og Socialdemokraterne vil stå ved deres ord denne gang.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN