21. juli 2024

Skuffet over trafikforlig

Der er ikke meget at råbe hurra for i det nye trafikforlig set med Skive-briller.

»Danmark skal være et land, hvor der er gode muligheder for at få hverdagen til at hænge sammen uanset hvor man bor. Og hvor virksomheder nemt kan fragte varer på tværs af land og grænser.«

Citatet stammer fra finansministeren ved præsentationen af det nye trafikforlig, som et næsten enigt folketing har indgået.

Men det er svært at se skulle blive tilfældet i Skive Kommune, eller rettere sagt det bliver ikke tilfældet i SkiveKommune.

Det er fint, at A26 bliver udvidet fra Hansholm ned til Sallingsundbroen, men det virker helt uforståeligt, at der slet ikke sker en forbedring af ruten i Skive kommune, for den trænger i den grad til en opgradering ned gennem Salling og især fra Skive til Viborg.

Det er godt, at man vil opgradere A34 fra Skive til Haderup, men det bliver med forliget udskudt og bliver først til noget om 10 år og så måske kun på en lille del af strækningen.

Jeg er meget skuffet over resultatet, som ikke på nogen måder løser trafikudfordringerne i kommunen.

Der er ikke meget logik i forliget, forbedringerne hænger ikke sammen, og det betyder, at uanset hvilken motorvej – om det er til Herning eller den nye motorvej i Viborg – borgerere og erhvervsliv i Skive kommune vil benytte, så skal vi nøjes med en smal og utidssvarende vej.

Jeg må konstatere, at den indsats vi har gjort for at gøre landspolitikerne opmærksom på det store behov for trafikforbedringer i Skive kommune, har været helt forgæves.

Det er simpelthen så skuffende, at det er mere end svært at acceptere.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN