28. maj 2022

Odsherred Kommune

Lad os fjerne barriererne

I denne juletid er ønsker jo lovligt. Nogle ønsker store bløde pakker, andre store pakker der en tunge, mens de fleste ønsker sig dyre, flotte ting, de kan forsøde sig selv og deres eget liv med.

Jeg har kun Êt ønske, som jeg har haft, siden jeg var en lille bitte dreng. Jeg ønsker, at vi, som har det meste pü det tørre, vil vügne op og nedbryde de barrierer, der er i hverdagen for de udsatte og borgere med et handicap. De lever i en hverdag, hvor de er afhÌngige af den offentlige forstüelse for de personlige udfordringer, de oplever.

Jeg tror desvĂŚrre, at vi er mange, der ikke rigtigt kan sĂŚtte os ind i deres hverdagsproblematikker og alle de barrierer, de oplever hver eneste dag, de vĂĽgner. Heller ikke jeg.

Bare det at fü tøj pü. Kunne gü pü toiletet uden hjÌlp. Køre pü arbejde eller ferie uden et planlÌgningshelvede. Handle ind, lave mad og invitere gÌster uden hjÌlp. Det er hverdagsting, de fleste af os tager for givet, men et hverdagshelvede for rigtig mange andre. Mit eneste juleønske er, at flere politikere vil prioritere fjernelse af de hverdagsbarrierer for borgere med et handicap, sü de ogsü für en sü tülelig hverdag som muligt.

Det vil koste penge, mange penge, men er samfundet og den offentlige serviceramme lige nøjagtig ikke skabt for, at vi skal hjÌlpe hinanden og hjÌlpe, de der har behov for hjÌlp. Hvad ellers?

GlÌdelig jul med hüb for en større viljestyrke, for at gøre en forskel for de udsatte og borgere med et handicap.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN