15. april 2024

Beskyt elevernes frie skolevalg

Et flertal på Christiansborg har besluttet en ny model for fordeling af gymnasieelever. Nu er det frie valg ikke længere i højsædet. Fremover er det i stedet dine forældres indkomst der afgør, hvor du får lov at gå i skole.

Det lyder absurd, men det er desværre sandt. Fremover vil Greve Gymnasium blive lagt ind i en “fordelingszone” med Ishøj, Brøndby, Albertslund, Høje-Taastrup, Rødovre, Glostrup og Brøndby.

Og da der i dag – ifølge folketingsflertallet bag aftalen – er for mange elever på Greve Gymnasium hvis forældre har en pæn løn, skal fremtidige elever tvangsfordeles ud på gymnasier i de andre kommuner.

Helt konkret vil det betyde, at en tømrermester fra Karlslunde risikerer, at hans datter ikke kan komme på Greve Gymnasium, men i stedet skal gå på NEXT Sydkysten Gymnasium i Ishøj. Her har man i øvrigt oplevet elevflugt og har en elevsammensætning hvor næsten 80% har ikke-vestlig baggrund.

Det er på ingen måde fair, at det frie valg for elever i Greve skal indskrænkes på den måde. Selvfølgelig skal vi afhjælpe problemerne med de gymnasier med en for stor koncentration af ikke-vestlige indvandrere, men vi skal ikke gøre det ved, at tvinge elever fra Greve til at bruge en time med offentlig transport for at komme til Vestskoven Gymnasium i Albertslund.

For Venstre er det den helt forkerte retning at gå i. Det er ikke forældrenes pengepung der skal afgøre, hvor du går i skole. Det er dig selv, der skal træffe den beslutning.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN