30. maj 2024

På kaffebesøg rundt i Randers Kommune – Hald

Så er der politisk sommerferie. Det giver mere fri tid til at gøre noget andet.
Jeg har ikke planer om en udenlandsrejse. I stedet vil jeg bruge noget af min politiske sommerferie på at tage på kaffebesøg rundt omkring i Randers Kommune – en rejse rundt i kommunen.
Jeg kontakter nogle borgere tilfældigt, og måske er der er en borger derude, der kontakter mig for at give en kop kaffe? På min rundtur i kommunen vil jeg mindes tidligere besøg i mit politiske virke, møde nye mennesker, og måske få inspiration til det valgprogram jeg og mit radikale bagland er i gang med at udarbejde.
Mit første kaffebesøg er aflagt; og det i landsbyen Hald, som jeg i min byrådstid har besøgt flere gange. Bl.a. var jeg med til at indvie deres hyggelige skulpturpark Trekanten i år 2017.
Jeg har fået mig en snak med ægteparret Jane Brix og Svend Erik Kjær Nielsen. Mange årige ildsjæle i landsbyen med det høje udsigtspunkt. Hvordan går det med landsbyen på toppen, og har de ønsker til Randers Byråd?
Jane og Svend Erik er fuld af fortrøstning på Halds vegne. Fællesskabet er intakt, og yngre ildsjæle sikrer generationsskiftet så at sige. Et lokalråd har byen selvfølgelig, Handlekraft Hald har været en succes. Trekanten giver midtbyen en flot kulturel markering, og den pænt nye aktivitetsplads (Fælleden) er en stor succes. Fælleden er altid pænt besøgt, og i går, da Svend Erik viste rundt, hyggede børn og de lidt ældre sig på den fine plads. Fælleden og Trekanten viser, at det nytter og flytter, når en landsby står sammen. Godt gået Hald!
Det kendte Hald ægtepar fortæller om deres hyggelige Hald Sti, biodiversitetsbed og meget mere. Jo Hald er en attraktiv landsby, med et fantastisk landsbyfællesskab.
Svend Erik anfører, at han ser et par steder, der kan være fremtidige attraktive udstyknings områder til byen med ca. 360 indbyggere.
Han kunne også godt tænke sig, at byens grønne områder, eksempelvis Fælleden, blev budgetlagt til løbende vedligeholdelse med et fast beløb (som faktisk ikke behøves at være særlig stort for at nytte). Hald har de grønne mænd, der frivilligt forskønner byen, men lidt kommunal hjælp ville være dejligt, og så noget fortov i hovedgaden. Endelig er der boliger som er kondemnerings modne, og som Svend Erik og Jane opfordrer kommunen til at holde øje med; og når det er muligt få ordnet. Og lidt vand, lys og toilet på fælleden er noget byen helt sikkert vil kæmpe for, i tiden der kommer.
Jo der er masser af liv og nerve i Hald.
Tak til Jane og Svend Erik for snakken. Det var hyggeligt. Jeg ser frem til næste kop kaffe, et eller andet sted i kommunen.

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN