20. juli 2024

Jeg er ikke bange for Overmark – er du?

30 byrådsmedlemmer har svigtet, udtaler Louise Brown til TV 2 Østjylland. Damen udtaler nærmest, at alle byrådsmedlemmer i Randers kommune frygter Bjarne Overmark. Vrøvl!

Kære Louise. Lad mig sige det klart og tydeligt. Jeg og Radikale Venstre har aldrig, og kommer aldrig til at frygte Bjarne Overmark. I denne valgperiode har jeg eksempelvis iscenesat to læserbreve, hvor hr. Overmark, Venstre og andre får berettiget økonomisk kritik.

Overskrifterne på de to læserbreve var A) Januar 2021 “Har guderne Fuhr og Overmark omvendt Venstres Christian Brøns? ”  B) Oktober 2020 “Venstres og Velfærdslistens hokus pokus budget”.

Flere gange i mine mange år i byrådssalen er jeg gået i clinch med hr. Overmark. Det ved du nok ikke, da jeg formoder, at du trods alt ikke har lyttet til alle de mere end 150 byrådsmøder, som jeg har deltaget i. Disse politiske meningsudvekslinger er ikke noget pressen bringer.

Radikale samarbejder også gerne med hr Overmark, når Radikale og Overmarks liste har fællesmængde i en sag. Det gør vi radikale med alle partier. Sådan er politik i det maskinrum; du slet slet ikke kender til.

I interviewet på TV 2 Østjylland siger du flere gange, at ”du har hørt”. Altså, du udtaler dig om noget du ikke er tæt på. Kun andenhånds oplysninger.

Dine ord, i den her sag, er one-linere, uden argumentets kraft, uden nuancer. Vi er nogle der arbejder hårdt, er samarbejdende, konstruktive og kæmper for vores kommune. Vi giver og tager. Især (budget)samarbejdet mellem RV, SF, K og A har de seneste to år været eksemplarisk og konstruktivt til gavn for kommunes borgere – det interesserer ikke pressen.

Louise. Du vil gerne være politiker, kan jeg forstå. Det kan jeg klart anbefale dig. Hårdt, men meget interessant arbejde, der giver god indflydelse på din kommunes udvikling. Ikke så frygteligt, som du bildes ind.

Mht. Overmark vil jeg tilføje, at han i ny og næ godt kunne tænke over sin attitude og fremfærd. Det siger jeg til ham af og til. Men Beboerlistens liste-fører har jo sin grundlovs sikrede ytringsfrihed; ligesom du og jeg.

Kære Louise. Jeg synes, du svigter dine idealer, ved at trække dig på grund af andenhånds oplysninger. Husk på, at politik handler om at dele sig i anskuelser, som salige Viggo Hørup, så rammende sagde det; før sin død i 1902. Kom nu ind i kampen og sammenspillet!

Jeg er ikke bange for Overmark – er du?


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN