20. april 2024

En kaffesnak med Finn fra Vorup Frederiksberg Boldklub

Hovedforeningsformand for Vorup Frederiksberg Boldklub, Finn Christiansen har en drøm. Hvad den handler om, kan du læse i min ”Gir du en kop kaffe sommertur”. En sommertur, der er tid til, her i min politiske sommerferie.
Lidt forhistorie. Jeg har ikke planer om en udenlandsrejse. I stedet vil jeg bruge noget af min politiske sommerferie på at tage på kaffebesøg rundt omkring i Randers Kommune – en rejse rundt i kommunen. Jeg kontakter nogle borgere tilfældigt, og måske er der er en borger derude, der kontakter mig for at give en kop kaffe? På min kaffe-rundtur i kommunen vil jeg mindes tidligere besøg i mit politiske virke, møde nye mennesker, og måske få inspiration til det valgprogram jeg og mit radikale bagland er i gang med at udarbejde.
Mit første kaffebesøg er aflagt; og det var i landsbyen Hald. I dag er det foreningslivet. Jeg kigger forbi Vorup FB (VFB), og får mig en snak med hovedforeningsformand Finn Christiansen, bosiddende i Vorup.
Finn er født og opvokset i Vorup; i øvrigt et par huse fra hvor jeg bor i dag.
Finn begyndte sit frivillige arbejde i VFB i 1982. Det hele begyndte med titlen puslingetræner for et fodboldhold, og efter at have bestridt utallige poster, blev Finn valgt som hovedforeningsformand i 1998. Finn havde aldrig drømt om, at han en dag skulle ende med den post.
Finn siger selv, at VFB tiden har givet rigtig mange gode oplevelser, bekendtskaber og han har altid glædet sig ved at se børns glød og glæde, når de dyrker idræt på klubbens anlæg. At se børns glæde ved at dyrke idræt, har altid været en løn i sig selv, og Finn tror mange frivillige har det på samme måde.
Finn har været med i klubben lige siden VFB spillede fodbold på Høvejen. Kulturen på Ulvehøj og i klubben har ændret sig siden dengang, men det fryder formanden at kunne meddele, at fællesskabet, klubånden og klublivet er intakt.
Formandslivet har været en fin dans på roser, men torne dukker op en gang imellem, indrømmer hovedforeningsformanden. F.eks. var tiden med Randers HK`s fødsel en svær tid, hvor der kunne være søvnløse nætter. Det er også lidt sværere at finde frivillige i dag end tidligere, men heldigvis er der stadigvæk mange der byder ind, og stor tak for det.
Formanden peger også på, at det er blevet sværere at få unge til at dyrke idræt efter ITs komme, så at sige. I den sammenhæng peger Finn også på, at han set fra et medlemsmæssigt VFB-synspunkt, er ked af Vorup Skole er nedlagt, og Vorups folkeskole-overbygninger er flyttet øst for Århusvej. Dog er medlemstallet for Vorup FB stadigvæk tilfredsstillende.
Finn Christiansen har, som nævnt indledningsvis, en sidste stor drøm i sin formandstid og det er: At hele Vorup Frederiksberg Boldklub samles under en paraply. I dag er Gymnastik, Svømning, Motion og Badminton ikke en del af Hovedforeningen. Det er kun Håndbold, Tennis og Fodbold. Finn håber på, at hans efterfølger vil få alle med i flokken. ”Jo større vi er, desto flere medlemmer vi har, desto stærkere står vi i forhold til omverdenen. Jeg tror på, at et stort fællesskab vil kunne fremme alle nævnte afdelinger” siger Finn med sikker stemme. Kun tiden kan vise om ønsket og håbet sker fyldest.
Finn ved godt, at han kan takke sin kone for meget. Uden hendes tålmodighed, kunne han ikke have brugt de mange mange timer i Vorup FB familien.
Finn er stadigvæk hovedforeningsformand, i nogen tid endnu. Den mangeårige formand har selvfølgelig visioner for hans hjerte-boldklub – noget vi byrådspolitikere gerne må kende til. Nogle af ønskerne er: Ny hal, multibane, overbygning/cafeteria på Stadion. Vorup FB mangler hal kapacitet, påpeger han med et venligt blik.
Lige nu glædes hovedforeningsformanden ved, at fodboldens omklædningsrum opdateres – undertegnede skulle lige med ind i klubhuset, og se det arbejde der pågår.
Han glædes også over den nye boligudstyknings mulighed, som byrådet for nylig har sagt ok til med hensyn til Haslund. Det giver byliv, og mere liv i klubben.
VFBs ”øverstkommanderende” er glad for stadionordningen, indgået med kommunen, hvor VFB selv har ansvar for boldklubbens anlæg. Eget ansvar er en god ting i den her sammenhæng, er vurderingen.
Klubben er i corona-tiden fyldt 90 år. Måske kommer fejringen om nogen tid, eller også giver vi den ekstra fuld gas på 100 årsdagen. Det har vi ikke besluttet endnu, slutter formanden med et smil.
Nb. Den opmærksomme læser af mit skriv vil kunne regne ud, at Finn selv snart har 40 års jubilæum som frivillig i Vorup Frederiksberg Boldklub. Det behøver du ikke at skrive, siger Finn med beskedenhed i stemmen. MEN det gør jeg så alligevel. Rigtig godt gået Finn (og Finns bedre halvdel!).
Kaffen er drukket. Tak for snakken. Billeder er taget (bemærk især billedet der viser, at VFB nu igen spiller Jyllandsserien fodbold – til formandens tilfredshed). Billedet uden mennesker, er stedet hvor VFB gerne ser en ny hal i årene der kommer.
Tak for kaffen. Min næste kop sommerkaffe drikkes i en lille landsby nord for Randers by. Det ser jeg frem til.

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN