21. juli 2024

Alle mennesker har uendelig værdi

For mig har alle mennesker uendelig værdi, uanset hvem det er og i hvilket omfang, det formår at bidrage til samfundet. Derfor gør det ondt på mig, som på mange andre, når jeg ser udsendelser som ”Opråb fra plejehjemmet”. Jeg glæder mig over, at jeg ved, det ikke er sådan det foregår alle steder, og at mange ældre bliver hjulpet af gode medarbejdere rundt omkring i Danmark. Men hvad er det, der gør, at de historier bliver ved med at dukke frem og hvordan løser vi denne store udfordring.

Jeg tror, at det netop ligger i sætningen ”alle mennesker har uendelig værdig”. Vi har brug for, at der i ældresektoren også arbejdes med etik og værdier. Vi kan som politikere lave reformer, kontrol, finde flere penge og hænder mm. men vi løser ikke udfordringen, hvis ikke der bliver arbejdet med hvilke værdier der ligger til grund for vores ældrepleje.

 

Vi skal have ledelse, der er nærværende og har ledelsesretten. Vi skal skabe tid og undgå at ressourcer bruges på unyttig dokumentation, men først og fremmest skal vi skabe dialog på uddannelserne og i plejesektoren om etik, medmenneskelighed og omsorg.

 

Jeg ønsker, at arbejde for, at ældre møder faglig pleje og omsorg fra medarbejdere, der møder dem med respekt og tid. At de ældres egne værdier og ønsker bliver respekteret. At der bliver arbejdet med at bruge og udvikle den ældres potentiale og historie. Fordi alle mennesker har uendelig værdi.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN