30. maj 2024

Barsel bør give ret til pensionsopsparing og anciennitet

En vigtig kamp i ligestillingen er, ud over blandt andet ligeløn, retten til at optjene pension og anciennitet under barsel.

Vi skal skabe gode betingelser for, at forældre kan have tid med deres børn, når de er små. Det skal dog ikke være på bekostning af økonomiske vilkår.

Vi skal skabe nye og bedre betingelser for de forældre, der er på barsel med deres børn.

Det har indtil nu typisk været moderen, der har taget langt det meste barselsorlov. Det er ikke rimeligt, at når hun går på pension, så har hun en lavere pension end hendes mand, fordi hun eksempelvis har været på barsel med tre børn. Det er heller ikke rimeligt, at hun bruger tre år ekstra på at stige i løntrin. Det er kun rimeligt, at barsel giver anciennitet.

Det er min overbevisning, at det giver erfaring og udvikling som menneske at få mulighed for gå hjemme med et lille barn. Vi skal tale dét at gå hjemme med sine børn op og have stor respekt og anerkendelse for det. Det har en kæmpe værdi.

Det er lige så meget værd at gå der hjemme som at gå på arbejde, og det bør afspejles i samme gode betingelser i forhold til anciennitet og pension.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN