20. april 2024

Buen er spændt hårdt på Værnedamsvej

Sagen om udviklingen af Værnedamsvej har efterhånden stået på i tre år. Kort fortalt, ønsker Den Franske Skole at flytte fra sine lokaler på Værnedamsvej til noget større, så skolen får plads til flere elever.

Selvom vi fra Socialdemokratiets side føler, at Den Franske Skole nærmest er synonym med den særlige parisiske stemning på Værnedamsvej, har vi selvfølgelig fuld forståelse for dette ønske.

Men køberen, kapitalfonden Angelo Gordon ønsker, som kapitalfonde jo gør, at få maksimal fortjeneste for deres investering på Værnedamsvej.

De har fra projektet begyndelse proppet så mange nye boliger som muligt ind på Den Franske Skoles grund. Man har spændt buen hårdt, og nu står vi med et projekt, hvor der både skal laves hotel, kostbare luksusboliger og en underjordisk p-kælder samt en byggeproces, der må forventes at give store gener.

Projektet giver ingen mening, for alle dem, der vil et bæredygtigt Frederiksberg. Et grønt Frederiksberg, hvor vi passer godt på en af vores knappeste ressourcer; nemlig plads.

Vi skal ikke bygge tættere for bare at bygge, og hvorfor skal der laves flere boliger i et af de tættest bebyggede område? Det er fordi, at projektet på bundlinjen handler om penge. Rigtig mange penge! At mase så mange dyre kvadratmeter som muligt ind i hjertet af Frederiksberg. Går den, ja, så går den! Men den går ikke med Socialdemokratiet, vi siger nej tak!

Værnedamsvej er en lille ”parisisk” perle, og vi politikere skal passe på alt det fine, vi har på Frederiksberg. Hvis først det forsvinder kommer det ikke igen. Den konservative borgmester siger gang på gang, at det er ham, der passer på Frederiksberg. Mon det også gælder for Værnedamsvej?

Af Gunvor Wibroe, by- og miljøordfører (S) og Michael Vindfeldt, borgmesterkandidat (S)


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN