20. maj 2024

Varmecheck: Et forsøg på at kompensere kombineret med en total mangel på respekt for borgernes penge

Respekten for skatteborgernes hårdt tjente penge er meget svær at få øje på hos den socialdemokratiske regering. Den måde der kastes rundt med penge, er en hån mod alle dem der står op om morgenen og går på arbejde.

Dette sammenholdt med, at vi i Danmark er ved at skabe en kultur, hvor vi skal kompenseres for enhver dårligdom. I øjeblikket buldrer inflationen derudaf. Det har verden set før – det rammer os alle. Men regeringen har sat alt ind på, at vi slet ikke skal mærke inflationen og vil kompensere dem der er ramt. Også selvom det er at hælde benzin på bålet og sætter yderligere gang i inflationen.

Varmechecken er det seneste eksempel på det. Et forsøg på at kompensere kombineret med en total mangel på respekt for borgernes penge.

Nogle særligt udvalgte danskere har fået en check på 6.000 kroner. I alt er der brugt 2,4 milliarder kroner på det tiltag. Nu kommer der meldinger om, at flere der var berettiget til checken, ikke har modtaget den. Og det vælter med eksempler på mennesker der har fået penge, som ikke var berettiget.

Her tre eksempler:

Borgmesteren i Kolding, som har billig fjernvarme og en årsløn på 1.241.397 kroner, har lige fået 6.000 kroner. Dem har han nok ikke brug for.

På et bosted har omkring 100 beboere fået udbetalt 6.000 kroner til trods for, at de ikke betaler en varmeregning. Her siger direktøren, at pengene er gået fra alt fra tøj til computerspil og stoffer.

I Smørum tæt på København har en række boligejere også fået 6.000 kroner til trods for, at varmeregningen er stort set uændret. Som en af modtagerne udtalte til DR: ”Det var da en fin gave at få, men jeg tænker da også, at der er andre, der har mere brug for det.”

Jeg tror aldrig, at der har været mere kontrol og flere akademikere ansat i den offentlige sektor. Alligevel præsterer man at lave en politisk aftale, som ødsler skatteborgernes penge væk til tilfældige mennesker.

Vi skal have respekten tilbage for danskernes penge.

Vi skal prioritere dem der virkelig har brug for hjælp

– og ikke uddele gaver til tilfældige mennesker.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN