20. juli 2024

Øget indsats i bekæmpelsen af støj

For et par dage siden kom mit og Venstres udspil ud om, hvordan det skal blive lettere for danskerne at købe en ejerbolig. Hertil præsenterede vi en række forslag til, hvordan drømmen om at eje sin egen bolig, kan realiseres.

Et af de vigtigste initiativer at bemærke i udspillet er bekæmpelsen af støj. For trafikstøj er med til at forringe danskernes livskvalitet i deres egen bolig. Støjgener kan medføre tidlig død, søvnbesvær, forøget blodtryk og forøget risiko for hjertesygdomme – det synes jeg er helt uværdigt, når det faktisk sagtens kan bekæmpes.

Tidligere på året har jeg allerede sikret kommende støjværn ved Helsted og Vorup i Randers, men der er fortsat problemer med støj i Østjylland. Derfor fortsætter jeg kampen for at få opsat flere støjværn og reducere støjgener langs de andre stærkt trafikerede veje i Østjylland.

Jeg arbejder dermed fortsat på at sikre, at færre danskere skal døje med støjproblemer i deres egen bolig. For i Danmark er det især vejtrafikken, der har betydning for støjbelastningerne, hvor over 700.000 boliger er belastet med støj, der ligger langt over grænseværdien for, hvad der er skadeligt. Vi har længe kæmpet for en bedre indsats mod støj, og vi er, som nævnt, allerede kommet et stykke vej, men der er fortsat langt til mål.

Derfor foreslår vi nu at afsætte tre milliarder kroner til en støjpulje, der skal bidrage til støjreduktioner, hvor også overdækning af motorveje indgår. For danskernes helbred er lige så vigtig som den nye infrastruktur, flere boliger medfører. Vi ønsker at give trygge hjem, som kan skabe fundamentet for det gode liv. Og det kan kun opnås, hvis vi samtidig øger indsatsen i bekæmpelsen af støj.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN