25. juli 2024

Dyremishandling på Mols vidner om, at naturnationalparker vil have fatale konsekvenser

I disse dage florerer der skræmmende billeder fra Mols hvor dyr er lukket inde i et forsøg, der minder om de naturnationalparker, vi alle snart kommer til ufrivilligt at opleve rundt omkring i landet – heriblandt på Fussingø og Mols.

Billederne illustrerer dyremishandling af køer og tyre og der er tydeligt tale om dårlig dyrevelfærd. For på trods af, at disse dyr skulle spærres inde i et forsøg på at forbedre dyrelivet, så er fire tyre nu blevet skudt, fordi det ikke er lykkes laboratoriet at genskabe det naturlige hierarki, ligesom hvis dyrene gik fri.

Det er for mig en stor indikation på, at hvis naturnationalparkerne kommer op og stå, så vil rigtig mange dyr lide en uværdig død – enten fordi de ikke får tilstrækkelig mad, spiser giftige planter, eller fordi fejl, som den omtalte, vil gentage sig.

Udover vi er mange der frygter at naturnationalparkerne kommer til at have den modsatte effekt af, hvad der var tiltænkt, så kan brugere af områderne ikke længere gå frit rundt i den natur, de bor ved siden af. De vil derimod snart kunne se frem til at bo ved siden af store hegn, der indhegner hvad der engang var deres foretrukne løbe- cykle eller hundelufterute.

Det er heller ikke optimalt, og der må findes en anden løsning på, hvordan vi kan forbedre biodiversiteten i vores natur, uden at mennesker, og vigtigst dyr, skal lide så voldsomt under det.

For det er absolut ikke første gang at vi ser eksempler på noget, der ligner dyremishandling i området. Både borgere, dyrlæger og naturinteresserede, som er kommet forbi Molslaboratoriet, har kritiseret forholdene. Billederne fra Mols kræver uanset hvad miljøministerens stillingtagen og vi forventer klart en reaktion. Vi kan ikke lade dyr, som vi har ansvar for, leve sådan.

Vi kalder derfor ministeren i samråd, så hun forhåbentlig vil tage stilling til de konsekvenser, som både dyr og borgere lider under, inden hun og hendes røde kollegaer iværksætter lignende projekter rundt omkring i landet.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN