25. juli 2024

Solstik? Nej – det er sund fornuft!

Gennem tiden har der været meget kritik af Arnepensionen fra Venstre. Men nu er der nye toner fra bl.a. Jakob Ellemann-Jensen, som udtrykker opbakning til Arnepensionen. Det er jeg virkelig glad for, så alle de som har slidt og slæbt med hårde jobs ikke skal frygte fremtiden i forhold til en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

ARNE-PENSIONEN – fakta:

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten vedtog retten til tidlig pension, som trådte i kraft 1. januar 2022.

Med aftalen får mennesker med lange og ofte hårde fysiske arbejdsliv ret til at trække sig tidligere tilbage. Retten til tidlig pension er baseret på objektive kriterier og tager udgangspunkt i antallet af år på arbejdsmarkedet.

Nu er der altså et bredt flertal i folketinget, som bakker op om Arnepensionen både før og efter folketingsvalget. Da Statsminister Mette Frederiksen 1. maj foreslog en regering hen over midten, var V ude og sige, at der ikke var meget, som man var enig med S omkring. Men ting ændrer sig – og det glæder mig, at der nu er fælles opbakning til Arne og Anna og alle de andre med hårde jobs.

Kan man forestille sig en S-V-K-R-SF regering efter næste folketingsvalg? Jeg ved det ikke. Men jeg er sikker på, at det vil give stabilitet i Danmark og mindske alverdens palaver. Men hvis det skal ske, så skal der hakkes en hæl og klippes en tå. Det er sådan man gør i et samarbejde – man får skoen til at passe.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN