21. juli 2024

Det er en kold tid, som vi lever i!

Det er en kold tid som vi lever i, alle går rundt og fryser! Mon ikke der er andre end mig, der har skænket netop de linjer i Kim Larsens gamle klassiker en tanke. Der er ingen tvivl om, at vi går svære tider i møde. Vinteren står for døren og det er en usikker tid, som vi lever i på flere områder. Derfor glæder det mig meget, at der i dag er indgået en aftale om inflationshjælp til danskerne.

Aftalen er lavet af den socialdemokratiske regering sammen med støttepartierne SF, Enhedslisten og De Radikale. Oppositionspartierne Venstre, De Konservative, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Moderaterne er også med i aftalen. Aftalen er indgået af 154 ud af folketingets 179 mandater.

  • El-afgiften sættes ned til 0,8 øre som er EU´s minimumssats.
  • Der gives en engangsforhøjelse af børnechecken.
  • Tilskud til grøn varme forøges.

Derudover er der lavet en indefrysningsordning, som udskyder betalingerne af energiregninger for en del af husholdningers og virksomheders udgifter til el, gas og fjernvarme.

Det mest diskuterede emne uanset hvor man færdes er de stigende priser. Og der er mange bekymringer om, hvordan det skal gå. Og for den sags skyld om, hvor galt kan det gå?

Det er meget glædeligt, at der på tværs af flere partier i folketinget er lavet en bred aftale. En aftale som kommer danskerne til gavn. Det skaber tryghed når folkestyret fungerer, og der kan laves brede forlig til fordel for danskerne. Det er netop et samarbejdende folkestyre der er brug for. Det har vi set gennem de seneste år. Vi har brug for stabilitet. Vi har ikke brug for splid og spektakel!


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN