20. juli 2024

Der skal mere løn og anerkendelse til!

Jeg kender en del sygeplejersker, SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere. Fælles for dem alle er, at det brænder for deres job. De løber også for stærkt, og det de har gjort meget længe.

Derfor bemærkede jeg også de tydelige forskelle mellem partilederne fra de røde og blå partier, da lønnen til sundhedspersonalet var til debat.

For at sige det direkte: Der var ikke mange partiledere fra blå blok, der mente at der skulle mere i lønposen til sygeplejerskerne, SOSU-assistenterne og SOSU-hjælperne. Flere borgerlige partiledere mente, at de omtalte medarbejdere blot skulle betale mindre i skat. Som alle andre i vores land. Og så er vi jo ikke kommet et skridt videre i forhold til hverken anerkendelse og faglighed for vores medarbejdere i sundhedsvæsnet og ældreplejen.

De Konservative er dem som har meldt mest bastant ud. Jeg tager hatten af for, at de står ved, hvad de vil med den offentlige sektor. Men det bekymrer mig bare meget, da jeg ikke mener, at der kan undværes op til 40.000 medarbejdere over de næste år.

Vores sundhedsvæsen, ældrepleje og psykiatri er presset. Der mangler medarbejdere nu. Og den mangel bliver kun værre i fremtiden. Vi skal gøre noget markant på området NU. Jeg går til valg for at sikre velfærden, sundhedssektoren og for ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Skattelettelser til dem som har mest i forvejen? Nej tak. Når vi skal fastholde og rekruttere medarbejdere, så skal der hverken nedskæringer eller færre medarbejdere til. Der skal derimod gode arbejdsforhold, anerkendelse og et løft på lønnen til. Det er både tiltrængt og fortjent. Lads os passe på velfærden.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN