20. juli 2024

Der skal gøres noget – ellers er det en bombe under fremtidens velfærd!

Hvem skal tage sig af børn, unge, handicappede og syge mennesker i fremtiden? Det spørgsmål kan man med rette stille sig selv. Der er markant færre der vil læse til både sygeplejerske og pædagog end sidste år.

Der er også generelt et stort fald i interessen på både socialrådgiver- og læreruddannelserne. Derudover over mangler vi allerede medarbejdere inden for eksempelvis ældreområdet.

At sikre fremtidens velfærd kommer ikke alene til at handle om økonomi. Det kommer også til at handle om rekruttering, kompetencer og fastholdelse af de medarbejdere som arbejder inden for de forskellige områder. For at sikre den bedst mulige velfærd kommer vi også til at gå nye veje. Medarbejderne inden for de fire områder ”knokler på livet løs”, så at sætte tempoet op er ikke en løsning.

Vi kommer ikke uden om, at arbejdsvilkår og løn betyder noget for de unges valg af uddannelse. Pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere og lærer er alle en stor del af fundamentet i vores velfærdssamfund. Derfor skal vi gøre noget aktivt for at ændre på situationen, vores velfærdssamfund har jo brug for at der er uddannede medarbejdere i fremtiden.

Der er brug for, at regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne sikrer fremtidens velfærd gennem en ansvarlig løsning på de aktuelle udfordringer inden for velfærdsområderne.

 


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN