20. juli 2024

Tiden er ikke til skattestigninger

ØKONOMI: Fredag i sidste uge fremlagde regeringen sin længeventede 2030-plan. Det var en tynd omgang uden konkrete planer, uden konkrete jobskabelsesinitiativer og uden løsninger på den aktuelle krise.

Planen er derfor ikke overraskende af kommentatorkorpset blevet beskrevet som ” et lidt træt valgoplæg”.

Det, der bekymrer mig mest, er dog ikke de manglende reforminitiativer. I denne regeringsperiode har den socialdemokratiske regering kun leveret et yderst begrænset og meget uambitiøst arbejdsudbud.

Nej, det, der bekymrer mig mest, er SF og EL’s reaktion på planen. De er nemlig ikke tilfredse, men af en helt anden grund end Venstre. SF og EL forlanger skattestigninger for over 10 mia. kr. Det er da det sidste vi har brug for i denne tid.

S-regeringen har allerede i denne regeringsperiode hævet skatter og afgifter mere end 40 gange og samlet sat skatterne op med næsten 10 mia. kr.

Det er den helt forkerte vej at gå, særligt i en tid, hvor alt bliver dyrere.

De stigende energipriser mærker vi alle, uanset om vi bruger el, gas, træpiller eller noget fjerde. Og det rammer hårdt. Desværre så hårdt, at det kan ende med, at nogle danskere må gå fra hus og hjem. Det er en ekstrem hård tid – også for virksomhederne.

Regeringens skattestigningerne har i forvejen gjort det dyrere at være dansker. Faktisk er ni ud af 10 indkomstgrupper blevet fattigere under denne regering, og regeringens byrder skaber usikkerhed for erhvervslivet og dermed danske arbejdspladser.

De røde partier siger, at deres påtænkte skattestigninger ikke skal ramme almindelige danskere, men det gør de. Regeringens egne tal viser, at det er almindelige danskere, der betaler for S’ skattestigninger, selvom de lovede noget andet. For selvfølgelig rammer det almindelige danskere på f. eks. deres udgifter til lån og bankkonti, når regeringen beder bankerne om et samfundsbidrag.

Derfor bekymrer de røde partiers krav om skattestigninger mig.

Tiden er ikke til skattestigninger.

Tiden er til en ansvarlig økonomi, hvor det kan betale sig at arbejde, og derfor værner Venstre om skattestoppet. Det er ansvarligt – både for danskerne og den danske stat i denne krisetid.

» I denne regeringsperiode har den socialdemokratiske regering kun leveret et yderst begrænset og meget uambitiøst arbejdsudbud.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN