20. juli 2024

Vordingborg Kommune knægter borgernes ytringsfrihed

Af Marie Hansen, medlem af lokalbestyrelsen for DF, og Søren Espersen, folketingsmedlem for DF

Det røde flertal i Vordingborg Kommune barsler med store planer om at bygge et feriecenter på 250 kvadratmeter ved Hjelms Bugt på Møn, hvor infrastrukturen i forvejen er meget presset.

Det er et prestigeprojekt for socialdemokraterne, og Vordingborg Kommune tåler tilsyneladende ikke kritik af kærlighedsbarnet.

Kommunen har således rundsendt e-mails til de vordingborgensere, der har formastet sig til at kritisere projektet med forskellige skilte.

Skiltene skal fjernes med henvisning til en paragraf om naturbeskyttelse, selv om det er højst diskutabelt, om skiltene befinder sig på offentlig grund, som kommunen mener, eller borgernes private grund.

Det ligner et angreb på borgernes ytringsfrihed, som de i hvert fald må have ret til på egen matrikel.

Sagen bliver kun mere uhyggelig af, at kommunen truende har skrevet til én af borgerne, at de har billeddokumentation på, at vedkommende har hængt et protestskilt op.

”Jeg betragter det nærmest, som om det er det gamle DDR,” udtaler én af de protesterende, og sammenligningen er da ikke helt ved siden af, hvis kommunen bruger energi på at udspionere sine egne borgere.

Samtidig er hykleriet fra kommunens side udtalt, da flertallet i
kommunalbestyrelsen selv nægter at fjerne den pylon, som man har stående ved afkørsel 41.

Sagen vækker minder om sommerens pinlige optrin fra Bornholm, hvor borgmester Thomas Thors (S) måtte trække i land, efter han med en spærretid havde forsøgt at lukke munden på kritiske medier.

Det er velkendt, at coronakrisen demonstrerede den socialdemokratiske regerings magtfuldkommenhed, men lige så foruroligende at se, hvordan den tilsyneladende spreder sig til kommunalt niveau med Vordingborg som seneste eksempel.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN