20. juli 2024

Odders borgmester skal ikke bidrage til at retfærdiggøre skatteyderbetalt lobbyarbejde

Som byrådsmedlem for SF vil jeg arbejde for, at borgmester Uffe Jensen fratræder sin stilling i Kattegatkomitéen, og at Kattegatforbindelsen ikke længere skal nævnes som en vision for Odder Kommunes vækst og udvikling.

I Odder Kommune er det nu vedtaget, at vi skal drøfte Kattegatforbindelsen og se på, hvilken linjeføring der vil være mindst skadelig – hvis forbindelsen kommer.

For mit vedkommende vil fokus forsat være modstand mod forbindelsen.

Jeg mener, at Kattegatforbindelsen vil vise et CO2-regnskab for anlægsarbejdet, som ikke vil kunne betales tilbage, at den økonomisk kun kan hænge sammen, hvis økonomien bliver tænkt sammen med Storebæltsforbindelsen, og det vil være brugere her, der kommer til at betale.

Det er rigtig ærgerligt, at Kattegatkomitéen – en komité, der i mange år har arbejdet for en Kattegatforbindelse, ikke i stedet havde arbejdet for at finde den bedste løsning for at mindske afstande i Danmark.

Som det er nu, hænger de fast i en gammeldags tænkning omkring motorveje og for at gøre det spiseligt for et eventuelt flertal suppleret med en togforbindelse.

Hvis man i stedet havde samlet sig og ville arbejde for den bedste forbindelse, der både kunne svare sig CO2-mæssigt, økonomisk og genere færrest borgere, er der sandsynlighed for, at man var kommet frem til, at en løsning med optimering af jernbanen med hurtigtog ville være den bedste løsning.

Man ville undgå trængsel ved København og Aarhus. Det ville også være en løsning, der taler mere ind i, at man ønsker færre biler og tung trafik i byerne.

Men nej, man har ene og alene arbejdet og forelsket sig i en broforbindelse.

Kattegatkomitéen er udemokratisk, da man ikke reelt ved, om den har det demokratiske flertal bag sig.

Formand Anders Kühnau påstår i et interview i TV2 Østjylland 27. maj, at det kun er Samsø Kommune, der er imod forbindelsen – og de andre 18 kommuner i Region Midtjylland er for.

Det er for mig at se en voldsom påstand, da der aldrig har været en valgkamp, politisk debat eller reel oplysning vedrørende forbindelsen.

Jeg mener ikke, at Odders borgmester skal bidrage til at retfærdiggøre skatteyderbetalt lobbyarbejde.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN