12. april 2024

ÆLDRE SKAL OGSÅ HAVE DET GODT

En god partikammerat fortalte, at hun ofte følte sig helt glemt i de politiske prioriteringer. Hun er naturligvis glad for, at vi taler om hendes børnebørn og oldebørn, men vi kunne også godt tale lidt om hendes generation. Det samme har jeg hørt gentaget mange gange siden.

For mig er ældrepolitik lige så vigtigt som alle andre dele af vores velfærd. Vi skal snakke om ældres vilkår og muligheder, også når der ikke er valg og krise. Den røde tråd er det gode liv for alle, uanset alder.

Rammerne skal være på plads, med et godt sundhedsvæsen, en velfungerende ældrepleje og en fast økonomisk grund under fødderne. Men livet er mere end bare at overleve og ensomhed er et problem i hele vores samfund. Vi har brug for ting at gøre og mennesker at gøre det med. Den værste følelse er følelsen af at være usynlig. Det er vores fælles ansvar at ingen skal opleve en alderdom i ensomhed.

Et aktivt kultur- og foreningsmiljø, med inspirerende og aktive fritidstilbud giver mulighed for at skabe forpligtende fællesskaber og gode netværk. Det skal vi støtte både med vores politik og vores penge. Vi skal støtte vores kultur, foreninger og frivillige, så vi har gode tilbud i hele landet, også der hvor der er længere imellem postkasserne. En vigtig del af dette er også, at vi har en god offentlig transport, så folk kan komme sikkert og trygt til og fra de gode aktiviteter.

 

Marianne Bigum, Folketingskandidat for SF i Nordsjælland


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN