20. juli 2024

Vi skal udvikle vores grønne ambitioner

Vi skylder vores børn og kommende generationer at efterlade dem et velstående og bæredygtigt samfund. I lyset af den aktuelle energikrise, er det endnu engang blevet understreget, hvor vigtigt det er, at vi får sat fart på den grønne omstilling. Netop det er en af de mærkesager, der kommer til at betyde meget i mit videre politiske arbejde.

Selvom vi stadig har meget mere at gøre på det grønne område, glæder jeg mig over de aftaler, som der er indgået i løbet af den nuværende regeringsperiode. Allerede nu har Socialdemokratiet indfriet en lang række af løfter, der baner vejen for et mere grønt og bæredygtigt samfund. Vi har sammen med de fleste af folketingets partier indgået en lang række aftaler, men vi ønsker os også at de kommer ud at virke.

Jeg mener, at vi i Danmark kan være stolte over de fremskridt vi har gjort på det grønne område. Vi har for alvor vist omverdenen, at vi er et ambitiøst, grønt foregangsland. Og vi har bevist, at den grønne omstilling både kan ske på et socialt retfærdigt grundlag og samtidigt kan tilgodese det danske erhvervsliv.

Men til trods for de fremskridt og de grønne aftaler, som vi er kommet i mål med, må vi ikke glemme, at der stadig er meget, der skal gøres, hvis vi for alvor skal få gøre os uafhængig af russisk gas, tage pusten ud af de stigende elpriser og skabe et bæredygtigt samfund.

Derfor mener jeg, at Danmark har brug for flere år med et ansvarligt grønt lederskab i form af en socialdemokratisk ledet regering, der præsenterer konkrete løsninger og resultater. Vi må ikke sætte de grønne ambitioner over styr, og det frygter jeg vil ske med en borgerligt ledet regering, der er afhængige af støtte fra partier der ikke er ambitiøse på den grønne omstilling.

Vi har en energikrise, der lægger et bekymrende pres på mange borgeres budgetter, hvor en del af løsningen er mere grøn energi. Og desuden er der et stort potentiale for erhvervslivet på det grønne område, der endnu ikke er udnyttet til fulde.

Det er en klar mærkesag for mig i den kommende valgkamp, at arbejdet med den grønne omstilling bliver prioriteret. Vi skal fastholde vores investeringer i vedvarende energi, skabe gunstige rammer for erhvervslivets grønne omstilling, og samtidigt sikre, at det sker på et socialt retfærdigt grundlag.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN