15. april 2024

Ældre skal se kendte ansigter i deres hjem: Selvstyre i hjemmeplejen vil være til gavn for alle

“Alt for mange ældre oplever, at deres hjem bliver lidt af en banegård, når de får behov for hjælp fra hjemmeplejen”. Sådan siger landets sundhedsminister, Astrid Krag, i forbindelse med, at en række partier sammen har besluttet at give mulighed for større nærvær i hjemmeplejen.

“Lidt af en banegård”. Det er nogle kontante ord, men jeg er sikker på, at mange kender til det. Enten ud fra sig selv eller som pårørende.

Det kan være svært for den enkelte ældre at skulle forholde sig til skiftende medarbejdere. Undertiden hænder det bestemt også, at den enkelte ældre opgiver at huske medarbejdernes navne.

På den baggrund har en større gruppe partier i Folketinget besluttet at sætte penge af til kommuner, som ønsker at øge selvstyrende teams i hjemmeplejen.

Vi vil bestemt gå aktivt ind i dette fortsatte arbejde med selvstyrende teams, hvor målet er, at ældre skal se færre nye ansigter. Det vil gøre det langt bedre for den enkelte ældre, og det vil bestemt også øge arbejdsglæden hos personalet, at de får mulighed for at kende deres egne borgere langt bedre.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN