29. marts 2024

Energi: Når følelser sejrer over fornuften

Vi står i den største energikrise siden 70’erne, og regeringen og støttepartierne holder stædig fast i den fejlslagne klima og energipolitik, som har resulteret i den kaotiske situation, og borgerne betaler nu prisen.

Vi har satset ensidigt på sol og vindenergi baseret på en naiv forestilling om, at de energiformer vil kunne dække vores samlede energiforbrug. Trods massiv statsstøtte til vindmøller de sidste 30 år, så dækker vindenergi i dag kun 10 % af vores energiforbrug, og regeringen og dens støttepartier nægter at erkende, at man i den grad lavet en kæmpe fejlsatsning på et vindeventyr baseret på følelser og ikke på fornuft.

Regeringens eneste løsning på manglende vindenergi i vindstille vejr er, at bygge endnu flere vindmøller – og så skal vil alle skrue ned for energiforbruget – men det løser bare ikke problemet, at vi har behov for stabil energiforsyning i vores moderne samfund, med mindre vi alle skal investere i nødgeneratorer.

Så længe man ikke kan ændre vejrforhold, så det blæser og solen skinner 24/7 året rundt, så vil man altid skulle bruge stabile energikilder som backup, og til det bruger Danmark i stor stil fossile energikilder, hvor man brænder gas, kul og træ af. Det er der ikke meget foregangsland over.

I et forsøg på at rette op på det, besluttede politikerne i 2020, at man i ville lukke ned for egen forsyning af gas og i stedet gøre sig afhængig af gas fra Rusland – hvilket var en risikabel beslutning, men om ikke andet, så kunne man sikkert ud fra manipulerede CO2 regnskab fremstå mere klimavenlig – ud ad til.

Dan Jørgensen begynder at ligne mere og mere Komiske Ali, når han fastholder en urealistisk kurs med mere vind og solenergi og samtidig fremhæver forældede skræmmekampagner mod kernekraft.

Vores nabolande har for længst ændret kurs, og investerer nu endnu mere i CO2-neutral kernekraft. Den massive statsstøtte til vindmøller har kostet danske skatteydere over 200 mia. kr., hvilket kunne have betalt for 2 store kernekraftværker, der ville dække en stor del af danskernes energibehov.

Havde vi valgt denne løsning for 10 – 20 år sidsen, så ville vi i dag være i mål med 70 % reduktion af CO2 uden at skulle brandbeskatte danskerne via CO2 skatter og afgifter. Heldigvis er danskerne ved at ændre holdning til kernekraft. En ny meningsmåling fra megafon viser nu, at flertallet af danskerne ønsker kernekraft i Danmark.

Helt konkret spurgte Megafon danskerne om, hvad de ville stemme, hvis der i morgen var folkeafstemning om opførelsen af atomkraftværker i Danmark. 46% af de adspurgte svarede JA, 39% svarede NEJ. Så hvad venter vi på?

Ja, den nuværende regering har med al tydelighed vist, at man ikke vil erkende fejl, ændre kurs eller forholde sig til fakta, så det vil først og fremmest kræve en udskiftning af regeringen – og lad os så tage en fordomsfri ærlig klimadebat omkring kernekraft, og giv danskerne muligheden for at vælge ved en folkeafstemning.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN