20. april 2024

AMC og demokratiet

For godt en uge siden besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen at AMC skulle flytte og finde alternative tilbud til de unge. Ugen er brugt på mange frustrationer og alt for mange person angreb på byens borgmester, og det er egentlig underligt.

Det underlige består i, at det er socialdemokraterne og ikke kun borgmesteren, der gennem hele processen har arbejdet for at flytte AMC til anden placering indenfor eller udenfor kommunens grænser. Hele tiden! Det gør således igen forskel på, hvem hos socialdemokraterne som er i spidsen. Det er deres politik!

Foruden socialdemokraternes ønske om af flytte AMC, har DF og Ø holdt fast i beslutningen om, at AMC skulle blive liggende, så “problemet” er alle os andre. Os der ved at skifte mening, givet håb og som har forsøgt at finde en mulighed for at AMC kunne blive liggende, og så sent som i november måned, var der et flertal for denne beslutning.

Det flertal holdt desværre ikke, da det endeligt gjaldt. To partier sprang i målet, men socialdemokraternes holdning var kendt, for de var ikke en del af flertallet i november. Derfor ærgrer det mig, at debatten vedrørende AMC er blevet så person fjendsk og hadefuld mod borgmesteren, igen – det er socialdemokraternes politik og ikke kun borgmesteren. Det er uværdigt for Albertslund og for den måde vi debatterer på.

Man skal ikke være i tvivl om, at Vi også gerne ser en anden borgmester, det er det valget går ud på. Jeg er spidskandidat eller borgmesterkandidat for os Konservative, så mit absolutte mål er, at vinde valget foran blandt andet socialdemokraterne og dermed skaffe en ny borgmester. Om det sker, vil tiden vise, men det er det, det hele handler om, for os og for andre partier. Vi vil noget andet…

Debatten om AMC fortsætter og der skal findes en løsning for hvilke tilbud det nye AMC skal indeholde. Vi vil gå forrest og deltage aktivt i at finde det nye koncept for AMC, det skylder vi alle. Det er derfor mit håb, at alle dem der nu har brugt en uge på at skyde på borgmesteren, trækker i arbejdstøjet og bruger deres kreativitet på, hvordan AMC kommer videre og bliver et alternativ til det AMC som er besluttet flyttet. Det er ikke nok at skrive, de skal blive liggende, det sker ikke, der skal findes noget nyt og her er alles kreativitet velkommen.

Lad os slå kræfterne sammen og finde det næstbedste alternativ for AMC og lad os fokusere på sagen og ikke på en enkelt person.

Vi har et repræsentativt demokrati som betyder, at nogle få (21) er valgt til at beslutte for de mange, og mere end 52% af alle afgivne stemmer ved sidste valg gik til det flertal som valgte at flytte AMC.

Det må vi respektere nu, det er som det er, og det kan Vi sammen ændre d. 16. november 2021.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN