12. april 2024

Årtiers skandaløse københavnerbashing har skabt Inger Støjberg

Jeg er en af de få politikere i Folketinget, der rent faktisk er født og opvokset i København, og jeg tror, at jeg taler på mange københavneres vegne, når jeg siger, at vi, der bor i hovedstaden, efterhånden er hamrende trætte af at blive gjort til prygelknabe for alverdens problemer i provinsen.

Gang på gang tegnes der et billede af København som stedet for eliten, og at der er et helt andet Danmark uden for Christiansborg, hvor »almindelige mennesker« bor. De politikere, der kommer med de fraser, viser med al tydelighed, at det eneste, de kender til København, er Slotsholmen og deres politikerlejligheder i Indre by.

Men prøv at tage til brokvartererne, til Nordvest, til Brønshøj-Husum eller ud på Amager og I vil se, at her bor ganske almindelige mennesker, som har lige så mange udfordringer som alle andre i det her land, og for mange af dem er der større problemer, end der er mange steder i provinsen.

Jeg minder gerne alle provinspopulisterne om, at vi københavnerne kun udgør cirka ti procent af befolkningen. Alligevel huser vi 25 procent af landets stofmisbrugere25 procent af landets hjemløse og er en af de kommuner, der har allerflest med flygtningebaggrund.

Faktisk ville Bispebjerg, hvis det var en kommune, være en af Danmarks fattigste.

Læg dertil, at leveomkostningerne er højere i København end i resten af landet.
Og for det ikke skal være løgn, så tæller københavnernes stemmer mindre end i resten af landet, da vi har et valgsystem, som favoriserer provinsen, hvilket er et klart demokratisk problem.

Jeg er helt med på, at der er problemer i det, der kaldes »Udkantsdanmark«, men dem løser man ikke ved konsekvent at tale hovedstaden og dens borgere ned.

Hvem husker ikke, hvordan Venstres nuværende gruppeformand kunne fortælle, at København ville gå fallit uden Jylland? Eller hvordan Venstres Søren Gade nedladende kaldte københavnerne for speltsegmentet?

Eller hvordan Venstres Søren Gade nedladende kaldte københavnerne for speltsegmentet, og jeg kunne blive ved med at opremse lignende citater, som der ville have rejst sig et ramaskrig over, hvis det var københavnere, der havde talt på same måde om provinsen.

Alligevel er det lykkedes politikere fra hele det politiske spektrum at tegne et billede af, at det rigtige liv leves i provinsen, helst omkring de små stationsbyer, mens københavnere er elitære og verdensfjerne.

Resultatet af den form for demagogi ser vi nu, hvor Støjbergs parti buldrer frem på baggrund af den falske modsætning mellem land og by. Noget som bliver gentaget igen og igen af alt for mange politikere og nu er mundet ud i, at vi har fået et reelt anti-københavner parti.

Tillykke med det, venner, jeres københavnerbashing har nu fået tusindvis af danskere til at tilslutte sig Støjbergs blufnummer, som udelukkende går ud på at skabe splittelse mellem land og by, og som intet godt fører med sig.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN