30. maj 2024

Kristendemokraterne tilbage i Folketinget

Om godt og vel en måned er det to år siden, vi havde Folketingsvalg. Et valg, som mange husker her på egnen for de manglende 191 stemmer for, at KD ville være tilbage i Folketinget.

Det er historie nu. For med Jens Rohdes indmeldelse i partiet har KD nu igen sin daglige gang på ”Borgen”. Det gælder for Jens Rohde som folkevalgt og for Isabella Arendt som KDs Landsformand. En ny situation, som vi i partiet er meget begejstret for.

Jens Rohde er ikke den eneste, der har meldt sig ind i KD i den forgangne uge. På bare én uge har KD fået mere end 50 nye medlemmer mens tre har meldt sig ud. Den opbakning giver energi og gejst – og jeg håber, at endnu flere har lyst til at følge efter, så KD kan komme til at stå stærkere i hele landet.

Jeg har siddet med i det valgudvalg som gennem tre måneder har udarbejdet den 2030-plan, som er blevet lagt frem i sidste uge. Vi var enige med Jens Rohde om, at hvis han skulle være medlem af KD og at vi dermed ville være tilbage på Christiansborg – så ville det være vigtigt at vise vælgerne, hvad vi vil arbejde for på Christiansborg. Derfor har vi lavet en gennemarbejdet helhedsplan. Det har været en lang og meget lærerig proces at være med i. Og jeg er rigtig glad for, at vi med planen viser, hvad KD vil arbejde for i folketinget. Kendt KD stof – men alligevel med præciseringer. Lad mig blot nævne nogle hovedpunkter her:

– Markant flere penge til psykiatrien.

– Decentral styring af dette land som betyder at kommunerne og regionerne får langt mere ansvar og flere penge at råde over. Serviceloftet bliver fjernet og budgetloven redigeret.

– Folkeskolen frisættes til selv at tilrettelægge og planlægge individuelt fra skole til skole.

– Friskoler og højskoler tilgodeses økonomisk

– Mindre skat på arbejde – mens rentefradraget til gengæld sænkes.

– Forebyggelse i form af øget abortrådgivning og parterapi for par i krise.

Alt sammen kan man læse mere om på kd.dk, hvor hele 2030 planen ligger. Der kan man også se, hvordan hele planen er finansieret.

Kristendemokraterne er det borgerlige midterparti som bygger på kristne værdier som næstekærlighed og barmhjertighed samtidig med at menneskesynet giver mennesket ansvar for at bære med og bidrage det man kan.

Vi ønsker at hjælpe mennesker i nød. Samtidig er vi ikke blåøjede og tror at Danmark kan redde hele verden. Men i den aktuelle udlændingedebat mener vi at de danske børn i Syrien skal hjem til Danmark og deres forældre må gerne følge med. Har de begået noget kriminelt, skal de naturligvis stilles for en dommer.

Når det gælder rejsen den anden vej, så mener KD ikke at vi skal sende flygtninge tilbage til Syrien så længe der er den mindste usikkerhed om hvorvidt de vil komme tilbage til forfølgelse eller undertrykkelse. Mennesker i nød som er omkring os skal vi hjælpe. Det byder vort kristne menneskesyn os.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN