20. juli 2024

Regeringen må se virkeligheden i øjnene - for mange unge er livet i København en del af studielivet

Vores velfærdssamfund står over for store udfordringer. Optaget på de store velfærdsuddannelser falder. Vi kommer til at mangle i tusindvis af pædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere i fremtiden.

Og regeringen er ikke kommet med forslag, som for alvor ændrer ved det. De har brugt energien på at flytte lidt rundt på uddannelsespladserne – i stedet for at gøre det attraktivt at studere.

For mange unge mennesker er livet i København en del af det at begynde at studere. En mulighed for at udvide sin horisont, stifte nye bekendtskaber og ja, blive dannet, mens man uddanner sig.

Lad os nu lytte til dem, der beskæftiger sig med uddannelsesområdet og rent faktisk adressere problemerne. I stedet for at opfinde nye!

May be an image of 10 people, people standing and text that says 'STUDIEOPTAG Arets optag er historisk og giver regeringen forklaringsproblemer Der er bảde mod- og medvind til regeringens uddannelsespolitik arets optagelsestal. Fra naeste ảr bliver der formentlig mindre fokus pả karakterer, men til gengaeld benhärd kamp om stadig faerre unge. AUTOMATISK OPLAESNING -'

DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN