20. april 2024

Konkurrenceforvridende restriktioner

På dagens medieovervågning læser jeg, at Skives og Viborgs borgmestre vil have genåbnet nogle områder, hvor smitten er lav. Det er Struers borgmester, Niels Viggo Lynghøj, imod. Han siger ”at han frygter lidt, hvis der åbnes pø om pø, så skal vi til at lave en dramatisk nedlukning igen”.

Jeg har flere gange spurgt folk om en begrundelse for, at små forretningsdrivende ikke må holde åbent, når store varehuse (Bilka med flere) må sælge tøj, elektronik, fjernsyn, cykler med videre. I de små forretninger kan de sagtens styre antal kunder, som oftest måske kun er to til fem stykker ad gangen. I søndags så vi i Tv-avisen i forbindelse med nedlukningen i Ishøj, at folk og hele familier gik som ”sild i en tønde” i Bilka. Kvickly har været fremme med, at de har tjent store penge på ikke dagligvarer i nedlukningsperioden. Mange små butikker lider under nedlukningen. Det er også dyrt for landets økonomi.

De store butikker kan godt styre, at de ikke må sælge alkohol efter klokken 22.00, salg af tobak og alkohol til unge under 18 år, så kan de også styre, at tøj, en cykel med videre ikke er dagligvarer.

Jeg glæder mig til at høre en begrundelse for, at de små butikker skal være lukkede, og hvorfor de store supermarkeder må sælge andet end dagligvarer, når de små butikker skal være lukkede. Uanset om jeg synes, det er en god eller dårlig begrundelse.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN