20. juli 2024

Regeringsforhandlinger må ikke spænde ben for inflationshjælp!

Lige nu er der mange familier, der kæmper for at få økonomien til at hænge sammen. Derfor opfordrer vi nu regeringen og Folketingets partier til at mødes for at forhandle en akutpakke om inflationshjælp sideløbende med regeringsforhandlinger.

Under valgkampen har jeg selv mødt folk, der er presset til det yderste og trues af hjemløshed og familier, der må skralde for nogenlunde at få enderne til at mødes. De kan ikke vente på, at vi får overstået komplicerede regeringsforhandlinger.

Under valgkampen har vi understreget, at en ny regerings første opgave uanset statsministerens politiske farve er at finde en løsning på de stigende energi- og fødevarepriser. Vi mener, der skal en særlig inflationshjælp til førtidspensionister, folkepensionister, SU-modtagere, børnefamilier og andre, der er særligt udsatte overfor inflationens konsekvenser. Gasafgiften skal sænkes til minimumsniveauet sammen med andre målrettede indsatser, der hjælper dem, der er hårdest ramt.

Det skal finansieres gennem en socialt retfærdig finansiering, hvor en midlertidig skat på overnormale profitter hos rederierne betaler for målrettet hjælp til de grupper, der har mest behov. Inflationen er ikke så flink, at den venter på, der er en regering på plads. Så lad os tage fat på problemet nu.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN