25. juli 2024

Turistbussen kører helt uden chauffør

Vi skal have et lokalpolitisk fokus og en lokal debat om turisme!

Hvem tænker de store tanker? Turisme er ubetinget et vigtigt erhverv for os i Syddjurs Kommune. Vores museer, restauranter og overnatningssteder, henter deres omsætning der, men vi kan også takke turisterne for vores brede udvalg af butikker. Antallet af tømrervirksomheder ville nok heller ikke være så store, hvis ikke der løbende bliver bygget og renoveret sommerhuse.

Vi er altså glade for turister!

Vi er også begyndt at være en lille smule trætte af dem. Trafikpropper, mangel på P-pladser, fest og glade dage i sommernætterne. Hvem er det så, der tænker de store tanker om turismeudviklingen i Syddjurs? Svaret er skræmmende: Det er der ingen, der gør…

Syddjurs kommune har lavet en aftale med Visit Aarhus om markedsføring af vores skønne område. Det er en aftale, som jeg bakker 100% op om. De er gode til markedsføring, og vi har brug for dygtige folk, når vi lige om lidt skal have tiltrukket gæster fra vores nabolande igen. I aftalen er der opstillet tre målkrav, som bl.a. omfatter antallet af partnere (lokale virksomheder, som betaler for markedsføring), mindst 25 artikler om Djursland samt en årlig vækst på 5% i antallet af besøg på Visit Aarhus’ platforme. Visit Aarhus skal afrapportere hver år i marts.

Mange steder i verden arbejder man målrettet med destinationsudvikling, og Radikale Venstre ønsker, at det også skal sættes i gang i Syddjurs og på Djursland i det hele taget. Hvilken type destination skal vi være i fremtiden? Skal vi satses på flere turister? Skal vi satse på færre rigere turister, som har flere lommepenge med? Pomfrits eller gourmet? Junk eller kunsthåndværk? Skal vi være førende på vandsport eller børnefamilier? Hvordan kan vi tiltrække turister uden for sæsonen?

Vi mener, at der efter valget skal sættes gang i et arbejde – gerne i samarbejde med Norddjurs kommune om, hvordan vi lokalt ønsker os, at turismen udvikles. Både forretningsdrivende og borgere skal kunne deltage.

Vi forslår er, at vi efter valget får nedsat et erhvervsudvalg. Turismeudvikling er en født opgave i sådan et udvalg.


DebatSiderne
MØD DIN LOKALE KANDIDAT • DELTAG I DEBATTEN